Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243179

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Ja očitno :) Mogoče so eni bolj potrpežljivi, jaz sem zgubila zadnjo drobtinico potrpežljivosti do tujih vsiljivih psov (spuščenih in na vrvici), ko je malino skorajda šavsnil mojo medtem ko je lastnik zatrjeval da se morajo povohati in se je moja skrivala meni za nogami...to je bila kaplja čez rob. Ne trpim več nobenih psov na flexiju ki jih lastnik ne more zadržati in nobenih prosto tavajočih cuckov, ki se itak požvižgajo na lastnika.

Jaz govorim za primer ko sem z psom v tivoliju, itak ne grem brez psa nikamor :)

Yo

• *
Tudi jaz nimam potrpežljivosti za pregovarjanje, vpitje ipd.
Layla ne mara, da se pes zažene vanjo, pa čeprav bi se res samo igral. Chopper je nepredvidljiv (sem doživela iz njegove strani krasen sprejem in tudi igro, pa tudi kaj popolnoma nasprotnega). Zato sta privezana in ne težita. Ne vem zakaj potem nekateri ostali ne morejo imeti svojih psov na štrikih (tistih recimo 95%, ki nikakor ne morejo trditi, da imajo psa pod kakršnokoli drugo kontrolo)?
Jaz s psi vsekakor ne hodim ven zato, da bi se zraven ukvarjala še z xy številom ostalih in s tem, od kod bo priletel kakšen "padalec".

botticelli

• Vzreditelj
  • *

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Zanimiva tema....

Koder sem jaz doma, so skoraj vsi psi spuščeni in niti enkrat nisem doživela pasjega pretepa. Tudi moja je skoraj vedno spuščena, razen v bližini ceste. Privezani so samo tisti, ki so neubogljivi, pa se lastnikom ne ljubi dret.  ::)  Vse ostalo prosto teka in ni problemov. Moja poznane pse pozdravi in gre svojo pot dalje, neznanim se pa na veliko izogne - zato tudi je spuščena, nimam tako dolge vrvice.  :P

Tisti, ki imate majhne pse (do 5kg), imate smolo. Majhni psi za veliko velikih psov predstavljajo plen. Pa nikogar ne zagovarjam! Tudi jaz bi se na vašem mestu bala za tako majceno bitjece, ker lahko tudi med igro pride do poškodb. Sem pa opazila, da se nekateri veliki psi z malimi igrajo zelo nežno, kot bi se zavedali svoje robustnosti. Moja je že taka.

Sem mnenja, da če je pes ubogljiv, je lahko (vsaj kar se mene tiče) spuščen. Najbolj pomembno pa je, da je lastnik samokritičen. Če svojega psa nima pod kontrolo oz. mu ne zaupa, naj ga ima na štriku.

Na Kodeljevvem je bila par mesecev nazaj ena punca z mlado dogo. Pes je bil neškodljiv, hotel se je igrat, a kaj se ga je večina psov, vključno z mojo psico (zaradi njegove velikosti) bala. Punca je vpila in kričala, ga klicala, lovila, pes je ni šljivil 5%. To me pa je razjezilo in sem ji zagrozila, da jo bom nabutala, če ga ne priveže. Ga je končno ujela, privezala za kakih 20m, potem pa ista zgodba z drugimi psmi.  >:(

Kristinca & Florinca

naja and zemy

• *
  • Če psi niso v raju bi rada odšla tja kjer so oni
Naš Spajk npr. vse ignorira mačke druge pse tudi če so   na travniku slučajno kdaj sam če se pa en pes v njega zažene pa valda da se more branit.Za
psičko pa ne bom lagala vse   zanima je špetirjek po domače povedano.  .SAMO BREZ NADZORA NI NIKOLI PA UBOGA TUD KOT STRELA.V tem ni dileme .Čes se pa slučajno kdaj v kaj zagleda pa ji samo rečeš: Nera kje je jež ?išči! pa ti teče po njeno igračo in je čisto nora ter pozabi  na vse drugo .
Moj mali bizgec pa je tudi tak sicer  ne špetirjek radoveden pa tako.... :D :D :D

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

Fitzgerald

• *
Nisem vedla, da lastniki psov ne marate (spuščenih ali ne) psov, ki vas pridejo pozdravit. Jaz pa vedno, ko sem kje videla skupinico spuščenih psov, ki se ovohavajo, lovijo, se mi je narisal nasmeh na obraz. No, zdaj se mi več ne bo, ker bom vedela, da nekateri ne marate, da vam drugi pridejo "težit".  ::)

Sama nimam psa, imela ga je pa sestra in kadar je psica lajala na pse, ki so jo prišli ovohat, se mi je v večini primerov zdela "smotana", češ Idi se lovit, kaj zaj lajaš.  :-[ Men bi se pa zdelo fino, če bi šla s psom na sprehod in bi se zlaufal z drugimi psi. A ni v tem point, da se pes zlaufa, se druži z ostalimi (se socializira) etc.? Al to velja samo za dovolj močne (=samozavestne) pse?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Ne, to velja za družabne vodnike. Žal imaš cel kup takih, ki bi bili najbolj srečni, če bi bili sami na svetu.

Fitzgerald

• *
Citat: Lanabela
Ne, to velja za družabne vodnike.

Kaj je to družabni vodnik? Je to kak poseben izraz? :-[

Pa vedno se mi je zdelo nesmiselno psa nazaj držat na vrvici, če sta mahala z repom in se želela ovohat. Kako pa mladička naučiš socializacije? Ziher ne tako, da mu prepoveduješ stike z drugimi psi.

SG

• *
Ne, to velja za družabne vodnike. Žal imaš cel kup takih, ki bi bili najbolj srečni, če bi bili sami na svetu.

Se podpišem pod ta komentar...

Psa imam veliko večino časa spuščenega in še nikoli se nam ni zgodilo nič slabega. Zakaj? Ker ne vpijem, ne žugam ali grozim lastnikom z pretepom in ne brcam pse...
Pravzaprav sem vesel, da z vodniki malce spregovorimo, psi pa se naigrajo...
Upam, da vas kje na svoji poti ne srečam... (negativcev namreč).

Yo

• *
A veste kaj? Malo predaleč ste šle. Vse skupaj se vesite na svoje velevzgojene pse. Aha, ima katera posvojence z neznano preteklostjo ali pa tako hudo, da si je ne želi niti do potankosti poznati?
Ali imate pse preprosto zato, ker nimate dovolj družbe, ste pa veledružabne?
Vse lepo in prav, samo zadnji komentarji so mi pa malo višek. Ko boste imele doma "pokvarjene" pse, po možnosti stlačene v pasje boje itd. in boste to sanirale, potem pa pišite take nesramne komentarje!
Ravno zaradi takih velepoznavalk mnogokrat nekateri naredimo 10 korakov nazaj namesto enega naprej.
In povrhu itak - imate kakšnega od takih psov, prevzgajate take pse, se zajebavate s katerim od navedenih problemov? Ne? Hm.

p.s. Se sploh ne čudim, da je taka p!"%arija zadnje čase glede napadov psov. Še malo jih je.

p.s. I. In še eno vprašanje - zakoni ne veljajo za vas? Vozite tudi čez rdečo, razbijate sredi noči itd.? Če ne, zakaj pa ne?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Jaz sem jih imela nekaj, pa zaradi tega nikoli nisem delala panike.

Yo

• *
Jaz sem jih imela nekaj, pa zaradi tega nikoli nisem delala panike.

Verjamem. Ker si vedno imela krdelo. Menda veš, da se takrat psi obnašajo drugače. Res je, v tem primeru se lahko šetkaš, kakor želiš. Kaj pa, ko krdela ni, pa naletiš s takim psom na zoprne pse?
Resno te sprašujem, mi bo odgovor prišel zelo prav.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Moj najhujši neozdravljivi psihotik ni bil nikoli v krdelu.
Na sprehodu je bil na dveh povodcih in dveh ovratnicah, en povodec sem imela privezan za pas. Ker če bi mi slučajno ušel, bi lahko koga tudi ubil. Tudi človeka. Psi začuda niso nikoli nkdar rinili vanj (če bi, bi bili sami krivi), ljudi sem pa opozorila, če so se ga hoteli dotakniti (redko, je zgledal dovolj hud). Res pa se mi ni zdelo ravno primerno voditi takega psa na najbolj prometne pasje promenade.

Ostali psi, sedanji in pretekli, problematični in neproblematični so se šetkali povsem enako samozavestno v krdelu ali sami.

Yo

• *
Moj najhujši neozdravljivi psihotik ni bil nikoli v krdelu.
Na sprehodu je bil na dveh povodcih in dveh ovratnicah, en povodec sem imela privezan za pas. Ker če bi mi slučajno ušel, bi lahko koga tudi ubil. Tudi človeka. Psi začuda niso nikoli nkdar rinili vanj (če bi, bi bili sami krivi), ljudi sem pa opozorila, če so se ga hoteli dotakniti (redko, je zgledal dovolj hud). Res pa se mi ni zdelo ravno primerno voditi takega psa na najbolj prometne pasje promenade.

Ostali psi, sedanji in pretekli, problematični in neproblematični so se šetkali povsem enako samozavestno v krdelu ali sami.

O tem govorim. Mojo Laylo tudi načeloma pustijo na miru (ljudje), pa njim ni nevarna. Saj veš, pasma, pa tako. Psi so druga zgodba, pač niso obremenjeni s predsodki in potem...
Imam pa nesrečo, da imam "uiber srčkanega psa", ki pa grize vsepovprek. Si predstavljaš, kaka muka je na vsakem sprehodu folku dopovedovat, da naj ne stegujejo tac po njemu in da se ne bo igral z njihovimi psi?
Ja, ravno zaradi tega ga tudi jaz ne vodim na najbolj prometne pasje promenade. Srečuje se (načrtno) z nekaterimi psi od forumovcev tu gor in zaenkrat je bilo OK - smo pazili, pač. Je pa problem, ker je navidez luštkan, srčkan, oh in sploh in se vsakemu zdi, da je treba psa spustit vanj, da se igrata.
Ja, itak.

Jaz osebno nimam nič proti psom, ki imajo s sabo lastnika in me vprašajo in potem srečanje izvedemo pod kontrolo Sem zelo vesela takih kontaktov. Me pa moti, če se mi v pse, s katerimi nekaj delam, zakajajo "padalci", na katerih lastnike ne morem računat.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
EJ čisto vsako besedo napačno secirate in prilagodite tako kot vam paše. Zaradi takih nevzgojenih lastnikov ki spuščajo svoje cucke ker saj oni pa nič ne bodo naredili in je lahko pes 300 m stran od lastnika, saj on je prišel samo mojo psico pozdraviti...no HVALA LEPA, zaradi takih je ratala moja psica to kar je, se pravi da absolutno NE PRENESE če večji psi silijo v njo. Me zanima kaj bi lastniki malih cuckov naredili, ko na preglednem travniku izza drevesa začne laufati iz daljave k vam in vašemu psu en ogromen pes (ne bom omenjala da je bil doberman, ker bi lahko bila tudi katera druga pasma)...no in pes še kar laufa, in je vedno bliže in bližje, lastnika nikoder, jaz, moja dva psa in kolegica...moja ˝večja psica˝ -5kil- takrat še mladiček, 6 meseca stara, zraven mene, kolegici rečem naj dvigne yorkico (1,2 kile) ker pač ta pes laufa z veliko hitrostjo, očitno proti nam, prvič ga vidim, lastnika nikjer (aja za vse zagovornike nedvigovanja malih pasem, tudi sama sem pristaš tega, yorkice nisem nikoli dvigovala, je tudi zato karakterno zelo močen pes ki laufa pozdravit vsakega, ampak po dogodkih in izkušnjah z kitajčico, se je pač moje mnenje korenito spremenilo)...no skratka, v sekundi ko vidim da je pes že skorajda pri nas vzamem v naročje še kitajčico, pes se zapodi direkt v mene, skoči na mene z vso silo, psica v naročju itak vsa presrana, ...pes se je hotel očitno ˝samo igrati˝, je skakal po meni, v tem šoku zaslišim enega starejšega tipa ki se z pločnika oddaljenega 100-200m dere nekaj, saj pes nič nebo  >:( >:( >:( in mu začnem govorit naj priveže prokletega cucka (se opravičujem za izraz, samo sem res razp*****), no in se končno tip spravi po psa, ker ga on itak ne uboga, brez opravičila, češ saj njegovega psa vsi v okolici poznajo in je vedno spuščen in nobenega ne moti, saj je itak ful prijazen....in jaz vsa zgrožena, kaj si misli...no nebom ponavljala kaj sem rekla...in na koncu valda sem jaz budala, ker dvigujem svojega psa, in to se ne dela....in to je bila samo prva v vrsti takih ˝pametnih lastnikov˝ in njihovih cuckov.

Tako da lepo prosim, nobeden nima pravice soditi mene in mojega psa, če so drugi z mano prijazni sem tudi jaz in mi ni problem odgovoriti na vprašanja, se ustaviti če vidim da je kuža nevsiljiv in normalno vzgojen in pustim da se povohajo, če je moja tudi za to.... ampak lastniki ki mi z 5m flexija pusti cucka do mojega, da se mi ta zapleta med nogami, ali pa cucek ki skače, ali spuščeni cucki brez lastnika...tu pa nimam potrpljenja, ...jaz nisem tam zato, da vzgajam tuje nevzgojene cucke. V tistem trenutku neham biti ˝družaben vodnik˝.

Panda

• *
Vsi delamo napake, tud pri komunikaciji z drugimi lastniki. Jaz imam težave, ker moj ne mara malih psov in takoj ko kakega vidim ga privežem. Pol mu pa mali v rit lezejo in mi gre full na živce, ker nočem pustit, da bi se moj zaganjal vanje, čeprav je privezan in malemu nič ne more, ampak menim, da zaganjanje v psa samo stopnjuje tako vedenje, jaz se pa na vse možne načine trudim, da bi ga tega odvadila in to izničuje moje delo. najbolj mi gre pa na živce, ko prosim lastnika majhnega psa, da ga pokliče k sebi (ravno v izogib tega, da bi se moj zaganjal vanj, ker če mu mali lih ne leze v rit sem ga že nekako naučila, da jih ignorira) pa mi lastnik reče, sej ne bo nič. A res, bi rekla, da tvoj maltežan 4x težjega psa ne bo ravno pojedel, gre pač zato, da mali res ne znajo nehat in se moj lahko razpoči, še kar lezejo vanga. Lastniki malih psov tudi pogosto mislijo, da njihovi psi lahko težijo vsakemu, ker so oni pač prijazni in nikomur nič ne bojo.

Hotla sem povedat to, da sem tud jaz že preveč panično odreagirala, ko je mu je enkrat v rit lezel en tipa bull. Mam mal rešpekt pred takimi psi, če ni lastnika v bližini, ker ne vem kako bodo odreagirali, če se bo moj kaj repenčil, posledice pretepa z bullom so pač lahko hude. V glavnem mal preveč panično sem se zadrla lastniku, da naj že pokliče psa, ko kar ni hotel it, mojmu se je pa že delala grba. Tisti pes je bil pa očitno čist prijazen ampak mal neposlušen in ker ni na klic prišel k lastniku ga je ta potem totalno zbrcal. Počutila sem se tako grozno in krivo, da jih je ubogi pes fasal zaradi moje paničnosti. Najbrž ga tudi sicer zbrca pogosto, ampak vseeno.

Fitzgerald

• *
Okej, zdej vidim, da besedo vodnik uporabljate za človeka in ne za psa.  ;D

Jaz sem pa vedno mislila, da je dobro, da se psa povohata (recimo, da sta oba ali pa vsaj tvoj na povodcu, in greš pač mimo, če se šetaš po sprehajalni poti, recmo ob Ljubljanici), spoznata in po možnosti uredita, kdo je glavni, če se greta špilat. Očitno pa to ni dobro.  :-\

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Hja... sej če imaš psa zato da se igra z drugimi, to ni taka tragedija. Se zmeniš in greš. Tudi mi se kdaj zmenimo...

Ampak da pa kar rinejo vate iz vseh strani pa nima veze ali vadiš ali ne ali se ti mudi ali ne, ali je psu sploh všeč ali ne...
To je pa za moje pojme vsiljivo.

Sicer pa jaz nimam psa zato, da bo okrog gledal, kdaj bo kak pes prišel, da se bo z njim igral, ampak da bo gledal mene in se igral z mano. Ne pa (kot vidimo) da je za psa njegov vodnik zadnja briga, ko zagleda drugega psa. Meni se to ne zdi ravno v redu.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Mislim da nihče ne zagovarja vsiljivih psov. Meni načeloma vsiljivi ali zoprni psi ne povzročajo težav, dokler je lastnik kjerkoli v vidnem polju, da mu lahko dostavim pretirano sladkega ali zoprnega tečneža nazaj. Problem nastane, če lastnika sploh ni nikjer, cucek pa noče stran. Takrat pa (razen če je na prvi uč za videt da gre za izgubljenega psa) posežem po kakšni bolj grobi obliki odganjanja. Ker grem nazaj čez nevarno cesto in je vseeno bolje, da cucek stakne kakšno buško kot da bi ga zbil avto.

Kadar hočem s psom , ki še ni navajen na hujše motnje delat poslušnost ali kar koli drugega, izberem tak kraj ali čas, da sprehajalcev s psi ali otroki ni veliko. Če kdo zmoti vajo, jo pač zmoti, j...ga, bo pa drugič bolje. Se pa to redko zgodi, saj se ponavadi vodniki psov na široko izognejo, kadar vidijo, da delamo. Ko je pes enkrat "utrjen", so pa vsakršne motnje kvečjemu dobrodošle.

Kar se tiče lezenja v rit privezanim psom, ki tega ne marajo, sem pa opazila en zanimiv fenomen: kadar peljem ven več psic in imam Betko, ki je edina bolj žleht sorte, privezano, se čisto vsak pes spravi točno nanjo in ne na one, ki so spuščene. Če je zraven lastnik, mu povem, da psica tiste, ki ji niso všeč ugrizne. Potem ali pospravi psa, ali pa reče, da mu je vseeno. In če je njemu vseeno, je meni tudi. Itak da Betka bolj ščiplje kot pa zares grize. Potem, ko pokasira itak vsak pes postane vljuden in ni več problema z njim.

Tudi meni se je že zgodilo, da je kakšen kreten pretepel psa, ker je ušel za mojimi psicami. In res se potem prav usrano počutim. Pa ne zato, ker bi se počutila kakorkoli krivo, ampak zato, ker se mi pes smili. To, ali bo psa pretepel ali ne ni odvisno od tvoje reakcije, kar potolaži se Panda. Včasih se s takim lastnikom da pomeniti, poveš mu kje dela napake in kaj naj v podobnih situacijah v bodoče naredi. In se poboljša. Večinoma se ne da narediti nič. Še prijaviti ga ne moreš, ker mu nikjer ne piše ime, priimek in naslov.

Kaj storiti, če pes lavfa proti vam? Spuščena psica v takem primeru naredi par korakov proti njemu - ne direkt ampak pod kotom, potem pa se ustavi in ga počaka tako, da je postavljena pravokotno na smer prihajajočega psa. Niti ne grozi niti ne kaže znakov podrejanja. Doslej se je ustavil še čisto vsak pes. Če pa imaš psa privezanega, je malce bolj zoprno, vendar taktika tudi v tem primeru deluje. Če privezan pes ni nevralen do prihajajočega, ga je najbolje dati na sedi.(prostor je zoprn, ker pomeni podrejanje, sedi je nevtralen in negrozeč položaj) Sedeti pa mora tako, da ne bulji direktno v prihajajočega psa (kdor je dobro izdelal pozornost na vodnika s tem ne bi smel imeti problema)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
In še tole:

Citiraj
Glede na vse skupaj, kar sem prebrala je tako, kot bi imeli v Ljubljani 2 Tivolija 

Verjetno poznate tisto zgodbico o psu, ki zaide v hišo ogledal. Kar naenkrat od vsepovsod začudeno bolščijo vanj psi. Pes se nasrši, nasrši se tudi stotine odsevov. Pes zagrozi, v hipu je okrog njega na stotine grozečh psov. Nazadnje se nesrečni pes zažene v najbližjega. Ogledalo se razbije, pes se poreže do smrti. Če bi pes na začetku začudenim odsevom pomahal z repom....

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Citiraj
Kaj storiti, če pes lavfa proti vam? Spuščena psica v takem primeru naredi par korakov proti njemu - ne direkt ampak pod kotom, potem pa se ustavi in ga počaka tako, da je postavljena pravokotno na smer prihajajočega psa. Niti ne grozi niti ne kaže znakov podrejanja. Doslej se je ustavil še čisto vsak pes. Če pa imaš psa privezanega, je malce bolj zoprno, vendar taktika tudi v tem primeru deluje. Če privezan pes ni nevralen do prihajajočega, ga je najbolje dati na sedi.(prostor je zoprn, ker pomeni podrejanje, sedi je nevtralen in negrozeč položaj) Sedeti pa mora tako, da ne bulji direktno v prihajajočega psa (kdor je dobro izdelal pozornost na vodnika s tem ne bi smel imeti problema)

Verjamem da to deluje, če sta psa približno iste velikosti, da ni recimo eden 4 kg mladič, ta drugi pa 50 kilski orjak. Ampak ko laufa proti tebi neznani pes brez lastnika, glih ne veš kaj ima v mislih... drugo je, če se laufajoč pes upočasni preden pride do tebe, in se ne zažene v vso silo direkt v psa oz. lastnika.
In po še ene parih podobnih izkušnjah sem se jaz odločila da ne tvegam življenja svojega psa. Tako da če vidim da lastnik nima psa pod kontrolo, se že od daleč izognemo takim srečanjem.
In pač privežem jo vsakič ko pride kakšen pes, ker če je pes vsiljiv, mu pokaže zobe in nikoli ne vem kako bo ta drug pes reagiral, zato je bolje biti previden. Verjamem da je drugače, če imaš večjega psa, kjer veš da tudi če slučajno pride do kakšnega ugriza, načeloma ne more biti večjih oz. življenjsko nevarnih poškodb. Predstavljal si enega malega psa, recimo do 5 kil, atletske postave...samo na pravem mestu ga mora zgrabiti en večji pes in....
Ko sem imela še samo Taro, yorkico, so mi vsi govorili kako da ji kar pustim da gre do vsakega psa, da ga povoha, če se nič ne bojim da bi ji kateri kaj naredil... nikoli ni bilo nobenih težav, ker je ona tak karakter, da ni problema...in včasih se mi zdi je bilo manj nevzgojenih psov in njihovih ˝podivjanih˝ cuckov, danes pa jih srečam skorajda vsakič na sprehodu, pa ni važno kje se sprehajamo (govorim za Ljubljano).

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Načeloma ni problema, če se mini pes obnaša kot pes. (edini psi, ki so bili sposobni spraviti v beg moje psice so bile čivave)

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
jaz mam malo psičko, celo življenje že imam pse in komaj zdaj sem opazila kolk je folk blesav. Meni je blo vedno do druženja s pasjeljubci(nekaterimi), psu pač vedno ni. In to si ti težki ljubitelji ne dajo dopovedat. Jaz mam tut rada pse, bilokake, pa to ne pomeni da se moreš zagnat v vsajkega ki ga vidiš. Moja Noora je imela eno prijateljico, malo bulldogico in prvi dan ko sta se vidli je blo vse ok, sta se malo igrali, malo laufali, pol ko moji več ni blo je prišla k meni, pa se mi na noge vlegla. in sem vedla da ma dovol. pes pa sili, sili in je moja pop***** in zarenčala, in to konkretno, ona pa še kr ni šla stran. Pa pogledam jaz lastnika, če mislita kaj nardit, pa mi začneta kao sej se samo igrajo....in sem popokala psa in šla. Naslednjič ko smo se srečali sem jima pač povedala,da sem ful za igro med psi, ampak če bom vidla da se njihova ta mala obnaša tak ko jaz nočem da se moja bomo pač šli.Pa so bli ful užaljeni pa to, pa mi dol visi,res. Eno je ko se lepo špilajo, drugo pa je, ko se je ona mala zapodila na mojo, pa jo preko betonskega štoka podrla, da sem slišala kak se je v rebro vdarla >:( >:( >:( >:(
ok,pač hodim drugam se sprehajat...ampak po mojem mnenju, psa maš za sebe, ne za druge. pes če se bo hotel igrat bo že pokazal, z vsakim mimuidočim se pač ne more. zato obstaja vrvica.

pupa t.

• *
Jaz sem včeraj srečala enga takega ''odgovornega'' lastnika.  >:(

Imela je spuščeno psičko sredi belega dneva na poti, kjer je bilo veliko psov. Topla jo je hotela povohati, jaz pa kot ponavadi jo vprašam, če je psička prijazna (čeprav se na to ne zanašam več). Odgovor je bil: ''Seveda je. Nič ne bo naredila.'' In itak jaz sem ji zaupala in sem pustila Topli, da jo povoha (je bila na povodcu). Medtem pa že lastnica govori svoji psički: ''Pridna bod, pridna.'' Itak se mi je vse zdelo sumljivo, ampak nisem imela niti časa odreagirat. Psica je že renčala in se zaganjala v njo, Topla pa odskočila, še dobro, da me Topla pri tem zdaj dobro uboga, če ne, ne vem kaj bi se zgodilo.

Potem pa lastnici zatežim, da bi tak pes moral biti na povodcu, da je zelo neodgovorno od nje. Ona pa sej ne bi nič naredila, saj je psička. To se njimi dogaja, saj so psi. Še dobro, da sem dost prijazna oseba in da sem se hitro pomirila, ker če ne bi se mi snel. In ko sta šli naprej je seveda ni zavezala.

Teh neodgovornih lastnikov je pa dandanes že preveč, pa srečam vsaj vsak mesec enga  >:( >:( (če imam srečo). Jaz sem komaj prišla do tega, da Toplo obvladujem 90%, pa je še vedno ne spuščam, ker ji še ne zaupam. In to pričakujem od vsakega odgovornega lastnika. A res prosim preveč.
Če ne drugega je pa to že po zakonu obvezno, tako, da tudi, ko bom Toplo spet začela spuščati, bo spuščena na nadzorovanem območju.

Lp, Nina & Topla

"Kdor malo razmišlja, se veliko moti."

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Ona pa sej ne bi nič naredila, saj je psička. To se njimi dogaja, saj so psi. Še dobro, da sem dost prijazna oseba in da sem se hitro pomirila, ker če ne bi se mi snel. In ko sta šli naprej je seveda ni zavezala.
To mi je itak znano in to v ZOO-ju se je zgodilo. Ok ni bilo renčanja, a odgovor je bil isti od lastnikov ene male pasje mrcinčice in to je bil: ja sej je psička in ful prijazna. Imeli so jo seveda odvezano. Očitno so moje ''teženje'' upoševali in še moje komentarje dalje, so jo ko jih kasneje spet srečam, imeli jo le privezano. Pa to v ZOO-ju imeti odvezaenga psa, a se vam zdi to prav? Meni ne.

Seerland

• *
če se mene vpraša, maš lahko psa odvezanega doma za ograjo, al pa kje, ko res nobenega ni, pa veš da ga ne bo, kaki gozd ali kaj takega. jaz mojo tudi odvežem, čeprav je tak mala, ampak ona vedno pride k meni, nikoli ne gredaleč, hodi 2 metra poleg mene. AMPAK odvežem jo, ko pridemo do določenega mesta, kjer res nikoli nobenega ni-pa še to samo zvečer. čez dan je vedno zavezana, neki red mora biti...ko pa me kdo vpraša če je prijazna, bi najraje rekla da ne, ker ko rečeš ja, se pol spravijo na njo kot da je glavna atrakcija v cirkusu. Zaenkrat še ni nasilna do ljudi, ker ni imela tehtnega razloga, ampak če bo kdaj koga vgriznila, pod pogojem da bo na vrvici in ob meni mi nebo nič žal...

Urška

• *
Pred dnevi sem teden dni bivala v kinološko bolj razviti državi in bila sem prijetno presenečena nad ravnjo obvladljivosti tamkajšnjih psov. Večina psov je spuščenih in se od lastnikov ne oddaljujejo za več kot 5m, mirno se sprehajajo tudi ob robu krajinskega parka, kjer se v bližini (na razdalji 30-50 m) mirno pasejo srne, pa nobenemu od psov ne pade niti na pamet, da bi jih preganjal. Ob srečanju z nepoznanimi psi pa dajo svoje brez pardona na vrvico.

Seerland

• *
saj tak je drugje. ampak žal ne pri nas. v avstriji pa pretežno v vseh takšnih državah imajo tudi dooosti bolj stroge kazni za take, ki niso pazljivi. npr.za pobiranje iztrebkov, tu pri nas večina ljudi sploh ne pobira, al pa briše riti psom in pol te robčke meče po travi. meni se je zadnjič skoraj zmešalo, ko mi je mala v gobcu prinesla posran robček.halo?? če nimajo ljudje vcepljene osnovne kulture, škoda upat na kaj več...

pupa t.

• *
Če se mene vpraša, maš lahko psa odvezanega doma za ograjo, al pa kje, ko res nobenega ni, pa veš da ga ne bo, kaki gozd ali kaj takega.

S tem se strinjam. Ko sem na začetku spuščala svojo psičko sem seveda večkrat naredila napako, čeprav sve vedno šli brez povodca ob 23h, sve še vedno kdaj koga srečali (včasih je bila odvezana tudi podnevi ali bolj zgodnjih urah večera in vse to po moji neumnosti, ampak mene je vsaj izučilo). Po parih incidentih je nisem več spuščala. Jaz sem se te lekcije morala naučiti na svoji koži, saj se je Topla večkrat v koga zaženila, ampak zdaj več ne (trkam na les), zdaj je bolj obvladljiva in  tako bo ostalo, ker bo na povodcu vedno, razen, ko bova spet začeli vaditi aportiranje, pa še takrat jo imam privezano nase z 20m špago, ker ji preprosto ne zaupam. Pa še vedno vadiva na kakšnem travniku zraven zapuščenih vrtičkov ali za bivšo Totro.

Lp, Nina & Topla

"Kdor malo razmišlja, se veliko moti."

Seerland

• *
saj tak je prav, vsak dela napake, važno je, da čimprej vidiš kak je prav. tak je najboljše in za tebe in za tvojega psa. Ko sem jaz imela zlato prinašalko, smo bili enkrat na sprehodu, čisto na samem, res nikjer žive duše in sem jo spustila. bila pa je fuuul vesela, vsepovsod jo je bilo polno, ni bila niti malo hudobna, ampak je pa oboževala ljudi in živali. in se šetamo, ona začne naenkrat laufat z vso silo stran. In tam kilometer stran je bil mali fantek z babico..sem že vedla kolko je ura. sem pač letela za njo, da probam vsaj malo omilit situacijo, ampak fantek se je že od daleč začel dret-walda,jaz bi se tudi...ona se je potem le ustavila in sva se šle skupaj babici in fantku opravičit. kdo ve kaj bi blo če bi skočla na fantka, bi ga podrla, bi se vdaril....... >:(
to je bilo zadnjič, da je bila ona brez vrvice, pa ni važno kje smo bili. eni psi so pač nori, ona je bla fuuul nora, ampak na dober prijazen način  :)