Mislim da nihče ne zagovarja vsiljivih psov. Meni načeloma vsiljivi ali zoprni psi ne povzročajo težav, dokler je lastnik kjerkoli v vidnem polju, da mu lahko dostavim pretirano sladkega ali zoprnega tečneža nazaj. Problem nastane, če lastnika sploh ni nikjer, cucek pa noče stran. Takrat pa (razen če je na prvi uč za videt da gre za izgubljenega psa) posežem po kakšni bolj grobi obliki odganjanja. Ker grem nazaj čez nevarno cesto in je vseeno bolje, da cucek stakne kakšno buško kot da bi ga zbil avto.
Kadar hočem s psom , ki še ni navajen na hujše motnje delat poslušnost ali kar koli drugega, izberem tak kraj ali čas, da sprehajalcev s psi ali otroki ni veliko. Če kdo zmoti vajo, jo pač zmoti, j...ga, bo pa drugič bolje. Se pa to redko zgodi, saj se ponavadi vodniki psov na široko izognejo, kadar vidijo, da delamo. Ko je pes enkrat "utrjen", so pa vsakršne motnje kvečjemu dobrodošle.
Kar se tiče lezenja v rit privezanim psom, ki tega ne marajo, sem pa opazila en zanimiv fenomen: kadar peljem ven več psic in imam Betko, ki je edina bolj žleht sorte, privezano, se čisto vsak pes spravi točno nanjo in ne na one, ki so spuščene. Če je zraven lastnik, mu povem, da psica tiste, ki ji niso všeč ugrizne. Potem ali pospravi psa, ali pa reče, da mu je vseeno. In če je njemu vseeno, je meni tudi. Itak da Betka bolj ščiplje kot pa zares grize. Potem, ko pokasira itak vsak pes postane vljuden in ni več problema z njim.
Tudi meni se je že zgodilo, da je kakšen kreten pretepel psa, ker je ušel za mojimi psicami. In res se potem prav usrano počutim. Pa ne zato, ker bi se počutila kakorkoli krivo, ampak zato, ker se mi pes smili. To, ali bo psa pretepel ali ne ni odvisno od tvoje reakcije, kar potolaži se Panda. Včasih se s takim lastnikom da pomeniti, poveš mu kje dela napake in kaj naj v podobnih situacijah v bodoče naredi. In se poboljša. Večinoma se ne da narediti nič. Še prijaviti ga ne moreš, ker mu nikjer ne piše ime, priimek in naslov.
Kaj storiti, če pes lavfa proti vam? Spuščena psica v takem primeru naredi par korakov proti njemu - ne direkt ampak pod kotom, potem pa se ustavi in ga počaka tako, da je postavljena pravokotno na smer prihajajočega psa. Niti ne grozi niti ne kaže znakov podrejanja. Doslej se je ustavil še čisto vsak pes. Če pa imaš psa privezanega, je malce bolj zoprno, vendar taktika tudi v tem primeru deluje. Če privezan pes ni nevralen do prihajajočega, ga je najbolje dati na sedi.(prostor je zoprn, ker pomeni podrejanje, sedi je nevtralen in negrozeč položaj) Sedeti pa mora tako, da ne bulji direktno v prihajajočega psa (kdor je dobro izdelal pozornost na vodnika s tem ne bi smel imeti problema)