Pozdravljeni. Jaz imam težavo in vas prosim za predlog, komentarje ali vsaj podporo. Trenutno živim v Franciji, se pa zadeva nanaša na družinskega psa, ki je ostal v Sloveniji. To povem zato, ker sama nisem bila priča in sem o nesrečnem dogodku slišala preko telefona. Ni bil prvi. Ampak naj začnem na začetku. Mi smo našega Rikija našli poškodovanega in zlorabljenega v gozdu. Bal se je moških, palic in vode. Je nemški lovski terier, težak 10 kg. Kmalu smo ugotovili, da se s psi moškega spola ne razume najbolje. Ni napadel nobenega, ampak napad izziva s tem, da laja direktno pred psom in skoči v njega. To se dogaja samo na povodcu. Brez povodca ni napadel nikogar (se psov prav izogiba) ampak ker rad lovi mačke, je vedno na povodcu. Skratka problem je s sosedovim tropom psov. Sosed je najprej posvojil samca pasme Akite. Treniral ga je z električno ovratnico. Žena je razlagala, da se pes polula od strahu vsakič ko njen mož pride domov. (Čisto mimogrede, je pijanec, pretepa ženo in je bil že v zaporu. Na žalost ga je žena vedno vzela nazaj). Bilo je nekaj nesrečnih srečanj, ampak Riko je majhen, smo ga preprosto dvignili in odnesli domov. Nato je sosed posvojil dve samici iste pasme. Takrat se je začel teror na vasi. Napadli so bratrančevega psa ter ga oklali, vendar je bil bratrančev pes odvezan in ne na svojem dvorišču zato niso mogli podati prijave. Drugi napad je bil bolj resen. Psi so napadli našega Rikija. Moj brat ga je dvignil kot vedno, nakar so začeli skakati na brata. Bratrančev pes je slišal napad ter prišel pomagati, ampak je imel nagobčnik (čisto četrta psička in njeni mladički so kakali na vrtu, ni jih maral, bratranec je za vsak slučaj dal nagobčnik, če je bil spuščen na vrtu). Rezultat pes zelo poškodovan, rešil ga je moj brat ki je s stolom tepel tri odrasle akite. Podana je bila prijava, sosed je končno mogel zgraditi ograjo. Res je situacija se je izboljšala, ampak psi so skakali na ograjo vsakič ko si šel mimo. Takrat sem se jaz odselila. Danes ima samo dva psa, saj sta se psici tepli in je bil prisiljen eno psico oddati. Danes me je brat poklical, da se je na domačem dvorišču zgodil napad. Psica je pritekla, ravno ko je brat peljal psa na sprehod. Zgrabila ga je za hrbet in začela tresti. Takrat je pritekla lastnica z drugim psom na vrvici. Prišla je dovolj blizu, da je še drugi pes napadel našega malčka! Ona je nato drugega psa odvlekla stran, moj brat je pa psico zbrcal v čeljust, da je spustila našega psa in ga, kot ponavadi, dvignil da ga ni mogla doseči. Domači nočejo klicati policije, tudi zato, ker Riki nima vidne rane in ker je malo agresiven (do samcev. Odkar se je vse tole začelo, je postal še malo bolj agresiven kot na začetku

). Plus brat je psico dobro obrcal, pravi da obstaja možnost, da jo je poškodoval v predelu čeljusti.
Jaz bi rada kaj storila, ampak ne morem. Sem predaleč. Nisem priča, niti ne živim blizu. Ampak to se dogaja že tri leta! Noben od sosedov noče policije klicat, ker je to preveč dela, policisti niti ne pridejo radi... Skratka preveč dela. Vse rane so plačali.
Rabim nasvet. Kaj lahko storim? Podam anonimno prijavo? Ali sploh lahko kaj storim? Svetujem domačim vsakič ko se to zgodi naj prijavijo, ampak nočejo. Bojim se, da bo prišlo do smrti. Res je čudež, da še ni prišlo, še posebej prej ko so bili pravi trop treh agresivnih psov.
P.S.
Slišim govorice, da želi pse rediti!!! Ter prodajati!!! To zagotovo ne more biti legalno???