Avtor Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku  (Prebrano 102263 krat)

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
« Odgovori #90 : 13 September 2007, 22:13:01 »
Meni se je zadnjič podobno pripetilo...Diva je šla lepo poleg mene, seveda na povodcu, ko je začel en možakar "lajati", da bi takšen pes rabil nagobčnik, da je ... "bla, bla, bla"... Sem mu samo odvrnila, da nagobčnik bi rabil on in njemu podobni bevskači. Je že šel proti meni, da me bo "razbil"  ::) , pa sem mu rekla, da ni problema, da tako rabim denar. Pa se je obrnil in odtacal stran.  ::)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #91 : 13 September 2007, 22:23:20 »
Jaz res ne razumem teh ljudi... ::)  Saj sem jaz temu danes dodala, vendar me ni slišal (no saj bolje, ker s takimi itak nikamor ne prideš  ::)), da jih je Taj že 5 pobil... >:D

Pa nebi rekla, če bi Taj rinil v njega, ampak ga tud pogledal ni, niti s kotičkom očesa ne... pa še na res veliki razdalji smo bili.
Pa jaz dam vedno psa čisto k sebi, ko mi gredo na sproti ljudje, pa ne zato, da bi Taj komu kaj naredil ali rinil v koga, ampak zato, ker pač razumem, da se nekateri bojijo psov in jim je neprijetno ob njih.

Yo

• *
« Odgovori #92 : 14 September 2007, 08:27:42 »
No in kaj nama prijavi tale gospod... Da naj dam psu nagobčnik gor, ker bo drugče pobil ljudi! :o :o :o
Pa sem mislila, da sem narobe slišala in mu lepo odvrnem: "Kako prosim?"... on pa meni še bolj ostro in glasno "Daj psu nagobčnik gor, ker bo pobil ljudi!"....

Eh, takih sem jaz vajena in so kar pogoste, k čemur verjetno pripomore tudi to, da imam psičko tipa bull.
Moj odgovor se ponavadi glasi takole: "Eh, potem pa vi niste v nevarnosti, saj vendar pobija samo ljudi."  >:D >:D >:D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #93 : 14 September 2007, 08:53:56 »
Yo - tale tvoj odgovori mi je pa zelo dober.... :D mogoče ga ob priliki uporabim... >:D

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #94 : 14 September 2007, 09:00:16 »
Glede na to, kakšni so ljudje zadnje čase, nima smisla ugovarjati. Ker mimogrede naletiš na kakšnega, ki ne bo mirno sprejel tvojih besed.  :-\

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #95 : 14 September 2007, 09:05:04 »
5rca - to imaš pa prav... ;) mislim, da se kar veliko "norcev" sprehaja okoli in je treba res pazit komu kaj rečeš... :-\

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #96 : 14 September 2007, 09:15:03 »
Ma, če že gledaš na cesti... Kakšnega prehitiš (in to čisto lepo prehitiš brez kakšnih škarjic ali kaj podobnega) pa ti že žmiga, trobi in kakšne lepe kretnje kaže. Če se spustiš v to, se ti prav hitro lahko naredi, da ti na semaforju stopi ven iz avta.  :-\ :-\ Nima smisla. Ignoriraš vse. Je bolje.  ;)

malena3

• Gost
« Odgovori #97 : 14 September 2007, 09:22:55 »
Ja, ignoriranje je res najboljši način, ampak vse do ene meje no.

Če meni kdo iz avta kaže sredinca, zavija z očmi, trobi in blenda se mi pa čisto odpuli.
Takrat bi jaz stopila ven iz avta. In to delajo taki, ki vozijo po sredi ceste in ne gledajo ne levo ne desno.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #98 : 14 September 2007, 09:51:32 »
Ah... jaz sem se na začetku razburjala glede teh "spretnih voznikov", zdaj se pa samo še smejim raznim talentom, ker sem prišla do zaključka, da ima danes pač vsak lahko izpit za avto in tu nimamo kaj. ::) Se pa redno sprašujem, kako da ni še več prometnih nesreč glede na tolikšno količino "blestečih voznikov".
Mi mora res narediti nekdo veliko bedarijo, da znorim. >:D
Sicer moraš pa pri vožnji paziti bolj na druge kot na sebe, ker če ne bi gledala kaj drugi delajo, bi imela lahko vsak dan po eno prometno nesrečo. ::)

Je pa situacija malo podobna tudi pri psih ali bolje rečeno, pasjih lastnikih in pri ljudeh, ki psov nimajo oziroma bolje rečeno, jih sovražijo...  ;)

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #99 : 14 September 2007, 10:13:11 »
Če meni kdo iz avta kaže sredinca, zavija z očmi, trobi in blenda se mi pa čisto odpuli.
Takrat bi jaz stopila ven iz avta. In to delajo taki, ki vozijo po sredi ceste in ne gledajo ne levo ne desno.

Upaj, da ne naletiš na kakšnega bedaka.  :-\ Potem boš spremenila tole razmišljanje. Midva sva enkrat s fantom enega modela prehitela, ko je vozil 40 (mislim, da na 70 omejitev)... Pa je na naslednjem semaforju ven iz avta stopil in šel proti nama. K sreči se je zelena prižgala pa sva se naprej odpeljala.  ::)

Yo

• *
« Odgovori #100 : 14 September 2007, 10:33:47 »
Eni res vozijo tako, kot da bi vozniško dobili v pralnem prašku  ::)

malena3

• Gost
« Odgovori #101 : 14 September 2007, 11:12:17 »
5rca, je res kar praviš, samo veš kako je danes..vsak si upa besedno tolči in ne vem kaj, ker v primeru fizičnega napada noben ne misli plačevati kake tožbe.

Jaz imam ponavadi digitalca v avtu in potem samo odprem šipo in se delam da slikam, pa ne moreš vrjeti kako se folk umiri.

Smo pa 1x vozili za enim, ki je vozil res obupno, zadaj je imel otroka niti ne v sedežku in sem klicala policijo in pač povedala, da ogroža sebe in druge in kaj misliš da so kaj ukrenili?

malena3

• Gost
« Odgovori #102 : 14 September 2007, 11:13:01 »
Ups, malo smo OF teme :-[

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #103 : 14 September 2007, 11:20:10 »
Jaz imam ponavadi digitalca v avtu in potem samo odprem šipo in se delam da slikam, pa ne moreš vrjeti kako se folk umiri.

Dobra ideja.  ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #104 : 14 September 2007, 12:56:47 »
Enako deluje, če grdo gledaš in pikaš po mobitelu.
Sicer ste si pa sami krivi, da se razni tečkoti repenčijo na vaše pse. Kaj pa jih imate lepo disciplinirano na povodcih. Spuščenih se običajno vsaj tisti, ki so za silo trezni ne upajo izzivati.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #105 : 14 September 2007, 12:58:47 »

Sicer ste si pa sami krivi, da se razni tečkoti repenčijo na vaše pse. Kaj pa jih imate lepo disciplinirano na povodcih. Spuščenih se običajno vsaj tisti, ki so za silo trezni ne upajo izzivati.
al jih pa niti opazijo ne, ker niso tolk blizu  :D.
Če pa jih že opazijo,itak ne vedo komu pripadajo  :P

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #106 : 14 September 2007, 13:23:31 »
Lanabela - smo pa predrzni kaj! :o >:D

Yo

• *
« Odgovori #107 : 14 September 2007, 13:23:40 »
Spuščenih se običajno vsaj tisti, ki so za silo trezni ne upajo izzivati.

Aha? Kaj pa, ko "tisti" niso vsaj za silo trezni  ???
Meni se je že zgodilo, da so mi niti na približno trezni rinili tako v psico, ki okajenih ljudi resnično ne sme niti videti in v DA, ki je totalno popenil (mi še zdaj ni jasno, od kje sem dobila moč, da sem zadržala psa, ki je težak toliko kot jaz). Obakrat okajenca nista dojela niti, ko sta imela psa že dobesedno peno na gobcih in sončila zobe. Raje niti ne pomislim, kako bi se končalo, če bi bil katerikoli od njiju odvezan...

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #108 : 14 September 2007, 13:31:12 »
5rca, prva misel, ki mi je šinila je, tip je dal pa res zgled otroku!  >:(  >:(  Da se ženske pretepa. Res krasno! Kako se je tožba končala? Če se je.....

Očitno imamo vsi kak primer, ko so ljudje sovražno nastrojeni do psov.

Enega poletnega dne, ko je bilo vroče, da se dihat ni dalo, sva šli s Floro na kratek 10 min sprehod, toliko, da opravi najnujnejše. Ni bila privezana in vlekla se je kot megla (ene 2 m naprej od mene), saj je bilo obupno vroče. Pa od daleč vidim eno gospo, ki trimčka. Sem si mislila, da se je ljubi v tej vročini.  ::)  Gospa se je začela ustavljat in se mislila, da me bo kaj vprašala. On pa, da me bo tožila. Jaz pa: "Prosim?" In je ponovila, da me bo tožila, ker je pes spuščen. Psica je pa tud pogledala ni. Ženska je težila iz čistega mira. Prav lahko bi šle ena mimo druge. Sem ji rekla, naj kar toži in šla dalje.

Da pa ne boste mislili, da imate norce samo pri vas.  :P  En starejši gospod ima na štrikcu eno majhno bitjece, manjše od mačka, najbrž čivavo. In če kak pes pride preblizu, začne mahat s sprehajalno palico. Češ, da se njegov pes boji. V resnici pa kužek maha z repom in druge pse kliče h igri. Tip nima pojma o neverbalni komunikaciji psov.

Najde pa se tudi kaka reva.
Eden se je peljal na kolesu in Floro mimogrede brcnil.  >:(  Pa mu sploh v napoto bi bila! Sem tekla za njim, ampak je reva usrana pobegnil. Če bi ga bilo kaj v hlačah, bi ustavil.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #109 : 14 September 2007, 13:42:40 »
Hm, zaradi tistih, ki niti za silo niso trezni imam svojo "tahudo" psico na domačem vrtu privezano. (na nevtralnem terenu ni problema, ker se takim na široko izogne - doma pa ni šans). saj ni bilo mišljeno čisto zares, dejstvo pa je, da so se mi v privezane pse že vpikavali (celo tepene so bile že brez vsakega razloga) v spuščene pa še nikoli nihče.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #110 : 14 September 2007, 13:45:53 »
Aha? Kaj pa, ko "tisti" niso vsaj za silo trezni  ???
Meni se je že zgodilo, da so mi niti na približno trezni rinili tako v psico, ki okajenih ljudi resnično ne sme niti videti in v DA, ki je totalno popenil (mi še zdaj ni jasno, od kje sem dobila moč, da sem zadržala psa, ki je težak toliko kot jaz). Obakrat okajenca nista dojela niti, ko sta imela psa že dobesedno peno na gobcih in sončila zobe. Raje niti ne pomislim, kako bi se končalo, če bi bil katerikoli od njiju odvezan...

Najbrž ne bi niti prišli tako blizu drug drugega, da bi si lahko gledali iz oči v zobe  ;D večinoma je namreč užitek teh težakov vendarle zajebavanje lastnika (ce ) in ne psov  ;). Vrvica , ki izdajalsko povezuje lastniški par jim izredno prav pride. Pa da ne bi kako jim je zabavno gledati luštno vodnico, kako se matra in peni še bolj kot njen "cucek"  :D
Vsaj jaz se iz svoje zgodovine ne spomnim primera , ko bi kdorkoli v rožicah opazil moje spuščene pse.
Še trezni opazijo edino kakšnega od mladičev v fazi, ko še ima željo da pozdravi vsakega mimoidočega  >:(  in moram potem jaz odpoklic trenirat  ::), da čistilnice ne plačujem  ;).
Pač tudi "nevzgojeni lastniki z odpetimi psi " včasih kaj dobrega potegnemo iz svojega stila  :P.

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #111 : 14 September 2007, 13:50:37 »
Florinca, nimam pojma, kaj se dogaja s tistim. Stoji. Itak.  :-\

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #112 : 14 September 2007, 13:51:42 »
Florinca, nimam pojma, kaj se dogaja s tistim. Stoji. Itak.  :-\

Sem se bala, da boš to napisala.

katka

• Gost
« Odgovori #113 : 14 September 2007, 15:50:37 »
Meni se je zgodilo že veliko stvari, in ponavadi samo iz tega, ker je bart velik in se ga ljudje ustrašijo. Potem, pa ugotovijo, daje čist prijazen in naslednič ko se srečamo že z nasmehom okoli: Bart Bart Bart...
Se mi je pa zgodilo enkrat, da mi je začela ena gospa govorit, da ona ve kako se psa uzgaja in da naj jest njej nič ne solim pameti, ker naj bi   prebrala več knjig kot jaz, to se je zgilo med tem, ko sem bila v štacuni in sem prišla ven, ga je pa zavzeto božala.->Gospa, prosim če lahko nehate božat psa.-Ja zakaj pa to? >Pes je moj in me niste niti vprašali če smete, poleg tega pa niti veste ne, kako se odziva na ljudi, potem mi je pa začela v obraz metat, da naj ji ne govorim itd.

En drug primer je bil pa, ko je šla neka gospa na sprehod in je imela enga zlo napadalenga kužata(odvezanga), mejhnga in se je začel dret na našga. Bart je bil privezan in sploh ni šmerglal 5%,poleg tega sem se še umaknila iz poti na rob njive, pa se je začela baba drt da pes zgleda nevaren in da kakšna sem , da ne znam poskrbeti za psa(češ nagobčnik mora met) pa da se tako veliki pri sploh ne bi smeli gibati okoli pa take izjave.Meni je bilo da bi ji cucka privezala na špago, mu dala nagobčnik na nos, babnci pa kup knjig v roke pa polno telefonskih številk pasjih šol.

Toliko o takih ljudeh, ki imajo očitno polna usta vsega, vejo pa nič ne.

LP"!

lorry

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #114 : 14 September 2007, 18:24:25 »
Pred parimi leti sva z Lizo šli po parku in ko je nekaj vohljala (3m stran od mene) po tleh, je šel mimo nje en kreten in jo tako brcnil (iz čistega miru), da jo je v "luftu" obrnilo. Liza je seveda pobegnila, ker ji ni bilo jasno kaj se ji je zgodilo. Po kakšnih 30m se je vsa nervozna ustavila in čudno gledala. Glede na to, da je bila 30kg bokserka, si lahko mislite kakšno brco ji je namenil on kreten, da jo je obrnilo.
Sama sem bila v šoku in mi sploh ni bilo jasno kaj se je zgodilo.
No, seveda je moj ati pogovoril (khm...obračunal - ni bil ravno pogovor  ::) ) s tipom, tako da se naju je na veliko izogibal.

rapgirl

• *
« Odgovori #115 : 14 September 2007, 20:15:56 »
No, meni pa se zdi, da se v naših krajih godi krivica. Občina je v edinem parku, ki ga imamo prepovedala sprehajanje psov, saj so v parku igrala in naj bi psi tam kakali, lastniki pa naj nebi pospravljali za njimi. Pa se vidila na lastne oči že večkrat, kako so mame dovolile otrokom, da se pokakajo, jim obrisale rit in so papirček kar tam pustile.  >:( Potem pa smo vsega krivi mi, ki imamo pse. Pa tudi pri blokih, kjer je trava psov rrajši ne vodimo tja. Saj iz balkonov mečejo zastrupljeno meso in kosti!  >:( To me res jezi!
Sploh pa, da se ne morem sprehajati s psom po edinem našem parku.  >:( Počutim se kakor en izgnanec, ki so ga izgnali zaradi hudega zločina. In pomojem nisem edina, ki se tako počutim. Veliko je govora o tem, kako so napadalni psi. Nikoli pa ne poročajo o psih, ki pomagajo slepi, so terapevti in so res prijazni. Ko pa se najde kakšen napad psa na človeka pa ti že poročanje o tem pri ušesih ven gleda.  >:(

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #116 : 14 September 2007, 20:39:19 »
rapgirl.. ocitno imamo enak problem :D Mene je tudi full sokiralo, kaj so se ti "obcinarji" spomnili. Sicer imamo dovoljenje ob stranski poti ob potoku..ampak ok. Naj nam bo, a ne.. ce ze res moramo imeti pesjane, najboljse bi bilo da se jih kar po vrsti znebimo  :-\ Ampak zanimivo, folk ima cel park zase amapk najvec otrok se pa preganja ravno tam, odraslih pa tudi :P Zase lahko trdim, da sem psa imela v parku vedno na povodcu, zraven sebe, pospravlja za njim se pa tudi vedno 100%. In se kar. Ceprav tudi v tem primeru kdaj pokasiras kak "lep" pogled.

Meni se zdi, da bolj kot psi ogrozajo otroke in ostale prebivalce stvari, ki ostanejo na "amficu" v soboto ali nedeljo zjutraj. Najdes vse od razbitih steklenic, cikov... v koncni fazi tudi razne igle itd. V tem primeru pa ze raje vidim en nepospravljen drek kot pa vso to svinjarijo, ki bolj kazi pogled in bolj ogroza obiskovalce parka. Ampak glede tega pa ne ukrepajo nic... glavno da kak pes kaksnega otroka ne poslini ali se mu prevec pribliza... je pa ja boljse da se nabode na kaksno iglo  :-\ ::)

Seveda jaz, ko bom enkrat prekrsila pravilo in si drznila psa na povodcu peljati cez park, ceprav tam ni nobenega obiskovalca me bo uzgalo po denarnici.. vandali, ki pa redno razbijajo luci in unicujejo klopi, razgrajajo bodo pa se kar lahko poceli svoje. Glavno da ni psov...  :o

rapgirl... kje so pa strupe nastavljali? ??? ??? Lahko tudi na zs...

lorry

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #117 : 14 September 2007, 21:18:50 »
Hja! Pri nas je bilo pred leti tudi opozorilo, da psi nimajo vstopa v park. Ampak so ga kmalu odstranili...nevem kdo ampak glede na to, da se vsak petek dogaja tam popolni kaos in svinjarija (mladoletna mularija, ki pije in razbija), so zdaj dovoljeni tudi psi.  ::)

rapgirl

• *
« Odgovori #118 : 14 September 2007, 22:08:48 »
Strupe so nastavljali pa jih po mojem še vedno, pod bloki na saluminesu, tako, da bodi previdna!

Babi

• *
  • sožitje
« Odgovori #119 : 14 September 2007, 22:39:57 »
Joj punce, ko berem tale vaša zadnja sporočila, sem pa zelo vesela, da sem se pred par leti presela iz mesta na podeželje! :) Sploh nisem vedela, da je možno, da nekje prepovedo sprehajanje s psom po parku! Tole z nastavljanjem strupa je pa že prav grozljivo. :(