Avtor Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku  (Prebrano 102080 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
« Odgovori #120 : 15 September 2007, 05:20:05 »
rapgirl hvala za opozorilo. Kar dosti hodimo po dolini, da bucmana navajam na promet, ljudi, razne sume itd.. In tudi on uziva;)   Imam pa po eni stran dovolj komentarjev v stilu : lej kaka krava, bejzmo na drugo stran,majo lahko takega psa, take bi bilo potrebno prepovedati... in podobno (ceprav se mravljici nebi storil zalega, ampak njegovih 70 kg je dovolj, da se ga vecina boji) Itak ga imam vedno na povodcu (zaradi njegove lastne varnosti in varnosti drugih) in ga nadziram kaj prime v gobec..ampak previdnost ni odvec. Ne razumem ljudi, da so sposobni cesa takega. Tudi meni, ceprav sem nora na pse mi je marsikdaj sel kaksen cucek na zivce, zaradi nevzgojenosti...ampak nikoli nisem krivila psa, vedno lastnika.

Samo nekaj.. pri nas v parku je problem ce pospravis za svojim psom in vrzes vrecko v javni kos "zabo", marsikdaj si delezen kakega komentarja in "lepega" pogleda... folk verjetno pricakuje, da ga bom spravila v zep, ceprav imam zraven sebe kanto ::)  Karkoli naredis nikoli ni prav. Je pa res zanimivo, otroci pa lahko svojo potrebo opravljajo v vsakem grmovju... so pac otroci a ne ;) TI si pa zlocinec ze, ce pes kaka in pospravljas za njim.. ker kaj si pa mrcina dovoli... srati sredi parka :-\ In ti potem se onesnazujes kose za smeti. Pri nas raznih kosev za pasje iztrebke mocno primankuje, sem upala, da se bo kaj spremenilo, glede na to, da imajo vodilni tudi pse... pa ocitno ne  :-\  Zanimivo mi je edino to, da psi brez povodca in po moznosti brez lastnika pa lahko se kar mirno divjajo po parku, in po mojem mnenju otroke bolj ogrozajo kot recimo lastnik, ki svojega psa pelje na vrvici cez park.

Se se predobro spomnim dogodka pred nekaj casa.. gremo lepo cez park (se ni bilo prepovedano), se ustavim in govorim z prijateljico, psica mirno sedi poleg mene in se ne ozira na nobenega... naenkrat pa odzadaj nanjo dobesedno skoci nekje 2 leti stara puncka, visi ji na hbrtu in se je oklepa okrog vratu in jo vlece za dlako.. in vpije dija konjicek. Puncka, ki ji malo prej nisem pustila bozati psice, ker pac ni bila navajena majhnih otrok in zaradi varnosti sem raje rekla ne, ceprav je bilo 99% da ji nebi nic, ampak pac ni bila navajena majhnih otrok in pac.. preventiva.Ze na zacetku sem videla, da psico njeno vrescanje spravlja ob zivce..in raje prepovadala. Ampak je bil bob ob steno. Puncka jo zacne vleci za dlako in skakati na njenem hrbtu... deklico nekako spravim iz njenega hrbta, psico se enrkat na poleg in sedi (se je full vstrasila in begala na povodcu sem in tja, zarencala pa niti enkrat) in nakoncu pokasiram ocitke zelo brihtne mamice, ker je moja dolznost, da imam psa tako vzojenega, da tolerira razne izpade njenega prestolonaslednika  ::) Ja pa kaj se  ::)

Samo cakam se, da bo psom prepovedan sprehod skozi glavno ulico..zaradi ogrozanja ali kaj vem cesa.. me prav zanima kaj se bodo se spomnili, itak pri nas ne smes skoraj nikamor z psom. Se vedno pa trdim, da vse ni v psih ampak v kulturi lastnikov!

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
« Odgovori #121 : 15 September 2007, 08:19:28 »
Jaz bi tamalo za ušesa. In to dobesedno. Če bi pa še mama kaj bevskala,bi pa še njo nahrulila naj se spoka v dom za vzgojo otrok.  ::)

varja

• *
    • Starmeadows
« Odgovori #122 : 15 September 2007, 12:06:08 »
Nelly, take zgodbe pa tudi poznam. je namreč tudi dosti mamih prepričanih, ker imam lušnega psa, da pa je MOJ pes na svetu le zato, da se bodo TUJI otroci izživljali nad njim... ja, seveda! to je pravzaprav edina stvar ki mi gre grozljivo na živce, od kar imam psa... sem dobila namreč v paketu še 100 mimoedočih, 30 babic, 350 otrok in še enkrat toliko staršev....  >:(   ::)

ker jim nekako ni jasno, če je pes "na poleg" in gledava v drugo smer, da to ni povabilo, da se mora ravno vsak v naju spustit. včasih bi po sprehodu porebovala še en sprehod, za sprostitev.  :)

doro

• *
« Odgovori #123 : 15 September 2007, 13:17:24 »
Zadnjič je bla ful "dobra" ena mamica ki je pršla do mene na enem osamljenem travnikom z otroci. Jaz dam psa na "čakaj" in jo prašam kaj hoče. In pravi,da bi se njeni otroci radi igrali z mojim psom.... ??? Okj? Ji rečem,da to ni igrača ampak, da če si res želita ji lahko vržeta kakšno žogico. In tamala dva sta mela res lep pristop do nje. Lepo počasi,tudi ko je prinesla žogico sta počakala,da spusti in jo potem vrgla..brez nobenega vreščanja (take izpade imasta ponavadi moja bratranca)..In potem pride mama,da ki ona 2 se ne znata igrat z njo..  ???...Sem mislila,da bo rekla :"no,gremo."...Ne,gospodična prime igračo ki je ležala po tleh in se začne "igrat" s psico.  :-X  Se začne vlečt z njo in psica je navajena,da vedno ona dobi igračo zato ji ni blo nič jasno,ko jo je una kar malo z nogo odrinla in počla po glavi in se zadrla:"ajde spusti to"....
Potem ugotovim,da ženska nima pojma o psih in pokličem psico k sebi in gospodični rečem,da bo dovolj...Ona pa še vedno vstraja da ki ne...Ji rečem,da se tako s psom ne igra in ona cela užaljena popoka otroke in gre,kao..."ta smrklja se dela pametno!"...  :D

varja

• *
    • Starmeadows
« Odgovori #124 : 15 September 2007, 15:39:41 »
jaz sem vedno bila prijazna, pustila vsem, da so božali Annie, četudi mi je šlo na živce, dokler se ni ona seveda navadila, da jo vsi božajo in je začela k vsakemu silit, česar pa tudi niso vsi veseli. enkrat pa jo je en tip hotel vdarit ( pozor: bila je v mojem naročju), od takrat dalje ne pustim več NIKOMUR. Sicer včasih težko komu dopovem, da ni bistvo zame v tem, da jo vsi božajo in naj jo prosim pustijo na miru, vedno znova se najde kdo, češ, smrklja, kaj pa ti veš.

eh, brezveze...  da o tem, da moti ljudi, da kaka na javnem travniku (oziroma travnik je od občine), češ, potem pa to dajo otroci v usta. pa sem ji lepo rekla: potem pa se najrej zmenite s sosedo, naj neha hrano metati skozi okno, pa z dijaki, da naj ne mečejo steklenic in še marsičesa po tleh, no, potem pa tudi naju več ne bo. do takrat pa bova hodili sem in bom, kot vedno, pobirala kakce za njo.  :)

katka

• Gost
« Odgovori #125 : 15 September 2007, 16:18:41 »
Ok, včeraj se je zgodila ena grozna stvar, vsaj meni in sem imela amen nahrulit lastnika, pa ga nisem, ker se jima je videlo, da jima je žal.
Mami, jaz, ena mamina prijateljica in Bart smo se odpravili pod Sekirico, en lušten hrib, okoli katerega vodi pot in imaš lahko psa spuščenega, okoli in okoli pa same njiive in skratka raj za psa, še potok je zraven. Bart je priden kuža, lepo uzgojen in tut do drugih psov reagira takole: povoha in gre, nakar ga sicer ena psica, s katero sta se vredu razumela že enkrat prej "napade"->renči in šavsa, Bart pride k meni, ker se ne mara postavljat drugim po robu, soploh če se gre zares, se raje umakne, vredu, gremo naprej...in potem sta se lepo vohala in malo poigrala. Pa smo šli naprej, dokler tam nekje pri koncu sprehoda ne srečamo para z namško ovčarko in jo izpustila iz povodca, misleč, da ne bo nič. Pa nista niti vedela, da njuna psica lahko naredi kaj našemu, ampak naš sploh ne bi nardiu nič nazaj, še zase se ne postavi. In tako ga je veselo napadla, renčala, grizla, se zaganjala, ženska se je pa samo drla nanjo, naj pride nazaj itd, pa je logično, da pes ne pride če je v transu, ko hoče dopovoedat drugemu, da je on glavni. Bart se je pohlevno umaknil k meni in iskal tolažno besedo, ženska pa je psico ujela med tem, ko je hotla še nazaj v njega, ko je bil že pri meni. Škoda mi je, da ju nisem nazjala, ampak sta se opravičla in se jima je videlo da sta zaskrbljena zaradi našega, pa še zaradi njunega psa, kaj se z njo dogaja nista znala povedat. Bart je sicer odnesel brez poškodb, bo pa verjetno poškodba nekje globoko v srčku in bo znal postat dominanten do drugih psic. Do sedaj nismo imeli še nobene take izkušnje.

Se pa počutim po eni strani izrabljeno, ker me folk s psi sprašuje: A JE KEJ NAPADALEN moj odg. ne ni, če je pa vaš potem naj bo pa na vrvici in potem ga spustijo in napadejo našga.

Glede tega pa, da folk zastruplja nastavljeno hrano psov pa.....Pes in človk sta živela v sožitju, skupaj sta se izpopolnjevala, dopolnjevala, se razvijala. Preživetju smo na nek način (v zgodovini) lahko hvaležni psom, saj so nam pomagalli pri lovu itd.Sedaj pa jih pobijamo po končani sezoni lova(HRTE NA IRSKEM)pa uporabljamo jih za dermatološka testiranja, ubijamo jih za specialitete, nekateri pa kar za zabavo privečejo kužko na nogo konzerve ali pa ga pretepajo da iz sebe spravijo jezo. Sploh pa, ali si zalužimo naziv ljudje??

lp

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #126 : 15 September 2007, 16:48:29 »
Mene pa moti da si nekateri ljudje ne dajo rečt - pusti mojega psa  :(  ali pa - priveži svojega psa ker ne bi rada da bi pritekel sem in se sukal preblizu mojega ker lahko nastane problem.  Potem pa nastane kako renčanje in prva reakcija drugega človeka - imaš nevzgojenega psa, morali bi pobit takšne pse itd.. pa zakaj, saj moj se ne meni za ostale, če ga pustijo pri miru..  če pa kakšna gospa z sladkim nasmehom jooooj kakšni šikan kužeeek - in potem takoj ga hoče počohat - ko pa jaz rečem, raje ga ne božat, da nebo kaj narobe - ah takrat je pa za gor poknit - imam nevzgojenega psa. Saj jaz tudi ne božam vseh psov ki jih srečam no, razen če lastnik to dovoli. Da pa kar pride nekdo in hoče božat psa - to mi pa ni všeč. Zdaj če mam majhnega psa pa pomeni da ga lahk vsi vlačijo okrog al kaj  :(    ker imam težavnega psa kar se bližnjih srečanj z drugimi psi tiče - ga imam vedno na povodcu. Ampak ta zadeva niti malo ne koristi - če imajo drugi spuščene pse ki pritečejo k nama..   

ne motijo me spuščeni psi - ampak le če so dovolj vzgojeni da ubogajo lastnika - ter če imajo lastniki zdravo pamet in bojo v takšnih primerih znali poklicat psa tako, da bo ta dejansko prišel k njim in tam tudi ostal. Motijo me pa lastniki s psi, ki jim pustijo prosto tekanje naokoli - in pes potem ves srečen teče k drugim psom itd.  Res je neprijetno ker ne veš kako odreagirat - si pa 100% da bo tvoj naredil kak problem če pride drugi pes do njega.   In potem večni stavek - saj moj nič ne bo naredil..   Ja ok, lepo če je tvoj kuža priden - ampak MOJ zna ustvarit kak problem. To pa redki razumejo in pokličejo psa ter se tako lahko lepo izognemo nevšečnostim. Ne morem pa zdaj dat kar stran svojega psa, če pač ne mara da ga drugi pes začne od blizu ovohavat ali skakat po njem.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #127 : 15 September 2007, 17:59:40 »
Katka, zaradi tega, ker je psica napadla samca (pod pogojem da je odrasel seveda) ne bi smelo biti nobenih psihičnih posledic. Sicer ni ravno lepo za videti, ampak samice so pogosto žleht do samcev (posebeej preden se gonijo in po gonitvi). Večina samcev se za take tečnobe zmeni toliko kot za lanski sneg. Se umikajo ali pa jih ignorirajo, toliko časa, da jih žlehtnoba ne mine. Načeloma se samci in samice med seboj ne grejo rangirat.

katka

• Gost
« Odgovori #128 : 16 September 2007, 14:48:26 »
Ok,  Lanabela hvala!  ::)

Včeraj sem šla s prijateljem na sprehod in Barta jast pustim ko ga odpnem, da  najprej prevoha glavne novice, se malo znori in gre poscat vogale od njive, kjer raste koruza. Ta moj prijatelj ga je pa klical in klical, bart se je pa s kruzo igral in že tko v familiji najbolj uboga mene in k meni vedno pride, k drugim članom pa ne, ker sem se vedno jaz najbolj posvečala njegovi vzgoji in sem tudi jaz njegov vodja. Pa pride mimo en tekač(mlad moški) in se ustavi in me gleda postrani in potem cel vzvišen reče : jah tale ps pa vidm da ne uboga lih najbl ane... in me gleda s pogledom, češ dej ga privezat al pa ustelt, dobr da je šou takoj naprej, ker bi mu kar kj rekla....sm pač alergična na to, da ljudje obsojajo mojega psa že v naprej.  :(  :-X

Lp!

varja

• *
    • Starmeadows
« Odgovori #129 : 16 September 2007, 14:58:45 »
ja, to pa znajo.  ;D

tako včeraj poskušam slikat annie, pa jo postavit v "stoj", taki razstavni, samo ni šlo, nikoli je nisem učila stati ( na prehodu za pešce, samo tam je "počakaj"). pa naju en gleda, pa reče, ja, ta pa ni najbolj vzgojena, bo še treba malo delat na vzgoji .  >:(     ;D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #130 : 16 September 2007, 15:31:27 »
Punce ne sekirajte se. Se dogaja.

Jaz ponavadi na komentarje : ta pa potrebuje se nekaj vzgoje, a ne..odgovorim v najbolj prijaznem tonu in z nasmeskom na obrazu.. ja, ni edini.. :) Zaenkrat je se vsem zaprlo kljun  :D

anča

• *
  • Spike
« Odgovori #131 : 16 September 2007, 18:52:11 »
ja da še jaz dodam svoje mnenje...

nekako sem mnenja, da je pri človeški zavesti ČLOVEK na prvem mestu. karkoli ogroža človekov obstoj, je treba po taki logiki uničit.
In potem so taki ljudje, ki mečejo vse pse, mačke, konje in ostale živali v isti koš, ki ga je potrebno uničit....na žalost, so tu krivi predvsem mediji, ki pišejo poleg nesreč (napad psov na pešca, itd.) razne zgodbice in grozljivke, ki to ljudem ostane z glavi...in jim vlivajo strah pred vsemi živalmi, ki jih lahko srečajo na svoji življenjski poti...

kar je velika napaka....zdi se mi, da mi morali mediji in predvsem STARŠI, tudi vrtci in deloma osnovna šola, otroke učiti, kako ravnati z živalmi....torej, moje mnenje...vsaka izobraževalna ustanova za otroke, mladino, bi morala imeti ali kakega kinologa oziroma človeka, ki se ukvarja z različnimi živalmi, s katerimi smo ljudje primorani živeti v sožitju....ker odnos današnje mladine do psov in mačk ter golobov (ker živim v mestu opazim predvsem to) je porazno...starši kupujejo otrokom pištole (v naravni velikosti) z nekimi plastičinimi metki in malo za šalo malo za res otroci streljajo v golobe, mačke in celo v svoje vrstnike.....

da ne bom preveč se zgražala o kulturi ljudi....bi rada samo še napisala kako reagiram, ko gre mimo moje psa kak otrok ali starejši človek.

če sem v mestu, imam psičko vedno na vrvici ali fleksiju, na dolžini največ en meter. odmakneva se na bližnji travnik, kjer se trenutno ne nahaja nihče razen naju, da Bri lepo v miru opravi svojo potrebo. nato se odpraviva na bližnji travnik, kjer je spuščena in se igrava.  sredi travnika sicer poteka potka, po kateri hodi kar dosti ljudi. Sama na sprehodu, vedno opazujem okoli sebe, da me slučajno kaj ne preseneti. ko opazim človeka, ki od daleč oddaja negativno energijo (se opazi preko hoje, izraza na obrazu, itd), pokličem Bri k sebi, in jo držim ali za ovratnico ali pa jo celo privežem. To je po mojem mnenju najlažja pot, po kateri se lahko izognemo sovražno nastrojenim ljudem in raznim opazkam ter grožnjam.

če grem z BRi na pot spominov in tovarištva v LJ, jo spustim, če ni nobenega za nama in pred nama. ampak ker je tam veliko rekreativnih športnikov (kolesarji, tekači, sprehajalci), imam večino sprehoda Bri na fleksiju, kar pomeni, da če hodi bri po sredi potke, je na krajši razdalji (cca.1m), če pa hodi po travniku, ki leži na obeh straneh potke, je seveda na daljši vrvici, ampak še vedno sem JAZ pozorna na ostale ljudi, ki naju prehitevajo ali gredo mimo, ter hkrati imam na učku Bri, da lahko pravočasno odreagiram v nepričakovani situaciji...kar ja, pomeni, da lastniki psov, potemtakem se ne morejo ravno sproščati na sprehodu, ampak če to vzamete kot nekaj samoumevnega, je vsekakor mnogo lažje in s tem se izogneš marsikateri težavi.

vem, da moja psica ni najbolše vzgojena, ampak se trudim! je pa mnogo bolje vzgojena od marsikaterega kužka, ampak vendarle, ne smemo pozabit, živali so še vedno živali! mi pa jih včasih obravnavamo kot soljudi! kar pa niso...

tudi ljudje smo živali, ki morda še najbolj uporabljamo naše možgane (nisem 100%), pa vendar - tudi mi ravnamo v situacijah, ki nam še niso poznane, nagonsko, kajne? torej, lahko marsikatera žival, kljub vzgoji in šolanosti, v situacijah, v kateri se nepričakovano znajde, odreagira nagonsko, kar je za ljudi (njihove lastnike in ostale) lahko ZELO MOTEČE. in problem nastane takrat, ko tisti človek, ki je bil takšna ali drugačna "žrtev", pomisli le nase (v hujših primerih tožba in seveda odškodnina za strahove in nevem kakšna nakladanja še vse)...tisti ni pripravljen na pogovor, da bi skušal razumeti, zakaj je pes reagiral tako, prav tako pa se tudi lastniki počutimo napadeni za brez veze, kajti tudi nam včasih ni jasno zakaj je pes tako odreagiral, in potem tukaj razpravljamo kaj je prav in kaj ne.....

je ogromno lastnikov, ki še slabše obvladujejo svojega psa od mene, in se vbistvu imajo za vsevedneže in se niti nočejo pogovarjati o kakšnem novem šolanju in podobno (ker njihov pes itak je najbolj prijazen in ubogljiv in oh in sploh). no, te bi morali poslati obvezno na šolanje!

tako da ja...za zaključek...če imas psa, ravnaj tako, da se imata (lastnik in pes) najbolje, in se ne izpostavljaj drugim ljudem, kajti s tem lahko zagreniš življenje sebi, in psu vliješ strah pred nečim, kar pa spet ni vredu, da bi se moral pes vse življenje nečesa bati.

ravnaj premišljeno in odgovorno! (tako bi morali ravnati tudi starši marsikaterega otroka, ki je prepuščen samemu sebi in škoduje okolici).

No, pa čim več sproščenih sprehodov s vašimi kužki vam želim! ;D

PS: upam, da me vsaj pri bližno razumete, kaj sem želela povedati!  ::)

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #132 : 16 September 2007, 20:09:23 »
Tudi sama sem sprehode doživljala kot stres.
Ko sem imela samo Gajo,je bilo še v redu-dostikrat je bila spuščena v mestu,vsi so jo želeli božat-Gaja pa je zelo nezaupljiva in ljudje si niso dali dopovedat naj ne silijo vanjo. Če je lajala in dala rep med noge,so se hecali,češ mali kužki pa ja morajo biti hudi. Največkrat sem jo morala vlečt stran od ljudi,ker tako preprosto ni šlo!
Ampak,ko sem pa dobila Paxxa,so se pa problemi zares začeli.
Paxx je zlat kuža,ki ima rad vse in vsakogar. Na sprehodih niti enkrat ni bil spuščen-vedno je na povodcu,ker poznam mnenje večine o psih ki zgledajo kot Paxx-in popolnoma jasno mi je na kaj jih spominja,ko ga zagledajo.
Začelo pa se je najprej s tem,da so nas ljudje odganjali,naj se spravimo stran s ''tem psom''. Doživela sem grožnje,med drugim,da mi bodo vse zobe zbili ven,če bom z njim hodila mimo njihove hiše(živimo v Piranu,je malo težko ne hodit mimo hiš)...

Ko je bil kak pes spuščen in je priletel do Paxxa,ga je ta lepo povohal in šel naprej-nekdo pa je ob takem dogodku celo vrgel steklenico za mano,češ naj se poberem stran s tem psom,ker da bo moj napadel.
Doživela sem razne žalitve-vse samo zato,ker sprehajam takega psa.
Niti me ne moti,če ljudje svoje pse vlečejo v naročje,ko pridemo mimo,niti da se umaknejo-njihova izbira,če se bojijo psa,ki maha z repom in komaj čaka,da ga kdo poboža.

Naj povem,da je Paxx do samcev čisto ignorantski-če pride kateri do njega,ga povoha,pomaha z repom in gre naprej. To dela pravzaprav pri vsaki stvari. Se ne zaganja v ljudi,ne renči-NIČ.
Pripeljalo je do tega,da sem začela oba vozit daleč stran(kolikor se v Piranu pač da),po ulicah se ne sprehajamo več. Ko grem v trgovino,ju ne puščam več zunaj oz.ju ne jemljem sabo.

Nekoč je nek mlad par celo zahteval naj gremo na drugi konec ulice,ker onadva ne upata mimo.
 Ko sem jima poskušala dopovedat,da ni hud in da nič ne bo naredil,sta zagnala totalno paniko. Takrat pa sem imela dovolj-ne bom hodila 50m nazaj,ker sta se dva spomnila,da se ne bosta umaknila!
Lepo smo se zrinili mimo njiju in šli naprej.

V Gajo mi večina ljudi sili,Paxxa pa se izogiba. Gaja renči in se ljudi izogiba,oni pa kar vanjo. Od Paxxa pa čimbolj daleč stran in se iz varne razdalje dret name!
Res ne vem kaj hudiča si ljudje mislijo,da smo mi lastniki psov? Sploh lastniki bull pasem. Drugorazredni državljani,al kaj?!?
Mislim,da bo nekoč,ko mi bo res prekipelo in bom začela izkoriščat Paxxov videz,da bodo ljudje le utihnili in se umaknili sami!!

Chiba

• *
    • Canis Carnium
« Odgovori #133 : 16 September 2007, 21:49:11 »
Nyssa, jaz bi v tvojem primeru začela nazaj govort in si izborila svojo pravico psa sprehajat tam kjer hočem. Če koga moti, da se sprehajaš mimo njih ali njihove hiše na javnem prostoru nej pa policaje pokliče. Zaradi tupoumnosti ljudi, se jaz ne bi vozila na sprehod.
Me pa preseneča, da meni zaradi Chibe še noben v vasi ni zatežil...

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #134 : 16 September 2007, 22:26:29 »
Verjemi,da sem poskusila-ampak so vsi moji poskusi propadli. Očitno sem ljudi še bolj razjezila :-\
Sej pravim;stopnjevalo se je do te mere,da sem nehala sprehajat pse po mestu,ker tako preprosto ni šlo več naprej.
Vse grožnje in ''zasede'',vso to nadlegovanje...preprosto sem imela dovojl!

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #135 : 17 September 2007, 20:39:41 »
5rca... >:( >:( >:( Brez besed sem!!!!!!!

Lp

Nejcika

• *
    • nejcika.moj-album.com
« Odgovori #136 : 22 September 2007, 19:23:12 »
5rca...najprej brez besed...vse se dogaja...ce bi sama bila na vašem mestu,kar sem že bila,nebi nobenga tožila,saj, ko se tožba en krat začne,verjemite, se nikoli ne konča....jaz bi pozabila kaj je bilo..ker itak nima smisla....takim bedakom ne prideš naprej...na miru pustiti pa požreti dol,to bi sama naredila..,vi pa....
LP.,A&N

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #137 : 22 September 2007, 19:37:11 »
Če bi vsi pozabljali, kar je bilo...  :-\ Jaz pač ne morem  :'( (in ne bom). Nekako je pa vseeno treba pokazat ljudem, da to, kar delajo, ni prav.  >:(

katka

• Gost
« Odgovori #138 : 23 September 2007, 09:49:54 »
Hej,

nyssa, jaz bi v tvojem primeru že zdavnaj izgubila živce  :-[ Mogoče bi pa se enkrat lahko po majhnem pregovarjanju začela "dret" na koga, ki bi bil preveč pameten in mu povedala večino tega, kar si napisala na forum: sploh pa tole z drugorazrednimi državljani  ;) Barta se tudi raje izogibajo, samo zaradi velikosti in ker je pač staerotip, da so veliki psi kot medvidi, napadalni, majhni ti pa itak nič ne mrajo  :P . Pomoje, da če bi enlrat razkrila kakšnemu "prtegnenmu" paru vse svoje jezne karte bi zaleglo, vsaj za nekaj časa.

To s policijo pa ne vem, verjetno bi nabasala na kakšnga policajčka, ki ga taki psi tut motjo, itak je že tko ratal da bulli motjo pol sveta in bi ti zamoriu za nagobčnik, pa še kazen bi ti po možnosti dal, ker sprehajaš tazga psa v urbanem okolju. Saj veš, kakšni so naši policaji, polovica stvari ni niti zapisana v zakonu, pa kar talajo kazni vsepovprek  ;)

Lp!

kATJA

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #139 : 23 September 2007, 10:52:00 »
Pri ljudeh,ki so se spravljali name,si ne bi mogla privoščit,da zgubim živce.  Res ne vem kaj delam(o) tako zelo narobe,ko gremo na sprehod s psi.
In opažam še nekaj-če grem slučajno samo s Paxxom na sprehod,se skoraj nihče ne obregne v naju. Ko pa grem z obema,pa se ljudje kar limajo na nas in se spravljajo na nas. Mogoče imajo občutek,da nisem sposobna obvladat dveh psov ali pa se jim zamerim,ker tako luštkano ščinko sprehajam zraven take grozne,hudobne zveri-kaj veš kako ljudje vidijo stvari.
No,sej-zdej imamo pač sprehode drugje,kjer je manj ljudi,tako da doživimo samo še kaka dva napada na mesec-kar je dobrodošla sprememba od vsakodnevnih.
Je pa dejstvo,da če se začnejo problemi še na tej poti,da nimam nikamor in se ne mislim pustit,ker potem se lahko samo še odselim-tega pa ne morem  >:D
No,ja-Obala nasploh je malo drugačna od ostale Slovenije-vsaj tako se meni zdi,pa ne samo v negativnem smislu-ampak zdi se mi,da je celotna miselnost in odnos do ljudi drugačen. Nikjer drugje nisem doživela negativnih situacij z mojima psoma-samo na Obali. Pa ne samo glede psov.
Sem mislila,da je problem v meni,pa sem ugotovila,da pravzaprav ni-ker ne delam nič takega. Se ne kregam,se ne vtikujem v ljudi,ne slilim tja,kjer nisem zaželena,ne grozim,....
Počasi sem se sprijaznila,da pač tako je-mi je pa požrlo živcev in energije še pa še.
Pri 5rci se vidi,česa so ljudje sposobni-tudi ko najmanj pričakuješ in kakšno zaščito ti nudi država v takih primerih. Sicer osebno nimam izkušenj s policijo,ampak mislim,da je jasno kdo nasrka(tisti,ki ima psa).
Zato sem se umaknila,več pa žal ne morem in nisem pripravljena naredit!

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #140 : 23 September 2007, 12:10:13 »
No,danes pa imam tudi jaz nekaj za dodati...In sicer po dolgem času se mi je pripetilo,da sem doživela pasjo diskriminacijo ::)
Prvič se mi je to pripetilo pred štirimi leti,ko je bila Lona še 4mesečni mladič in se je ena "gospa" razburjala,da sploh ne vem kakšnega pitbul napadalca imam in,da sploh ne poznam pasme,ki tako neusmiljeno trga vse kar se znajde na poti >:((aja,pa Lona je bokser)...
Sicer moj današnji dogodek,ni ne vem kako zlo,ampak sem še enkrat videla,da se najbolj bojijo in pritožujejo tisti,ki nimajo pojma o psih in preveč berejo rumeni tisk  :o Tako je namreč omenjena gospodičnica izgledala(tudi jaz imam predsodke o nekaterih ljudeh :-[)

Lona ima eno slabo razvado in sicer,da zelo rada rine v ljudi :-[.Če hodiva po mestu ali sva na sprehodu se ne zmeni za njih,če pa nanese da kdo stoji v bližini ali pa sva na kavi,bi pa ona vsakega pozdravila.Ker razumem,da se nekateri psov resnično bojijo,jo pač ne pustim preveč blizu,po mestu pa je itak vedno na 1.20m vrvici in jo pustim le k tistim ki to želijo in jo hočejo "žulit :P :P"
No,danes sva šli na mariborsko tržnico,kjer je v nedeljo res veliko ljudi in ni bilo niti ene samcate pripombe čez psa(tako je ponavadi povsod),še branjevke jo malo pomučkajo,nato pa sva šli na kavo v lokal.Vsedli sva se na teraso in ko je prišla natakarica(zgoraj omenjena natupirana in naparfumirana gospodična :-[),se je Lona vstala in jo samo pogledala,niti stopila ni proti njej,ta je pa skočla od mize,kot da je vidla samega vraga,šla k drugi mizi in se mi od tam zadrla,kaj bom.Še vse to me ni zmotilo,če  nebi medtem ,ko sem naročala,bistroumno rekla:ta pes bi moral pa imet nagobčnik!Ko sem jo vprašala zakaj,je rekla,da zato ker je hud,in ko sem ji še rekla,zakaj misli da je hud in da je itak na vrvici,je še dalje pletla,da ker je to pač hudi pes.Nato sem se vstala,da bi odšla in sem ji rekla,da če tako misli pač grem s tem hudim psom,da je nebo kap na delovnem mestu,mi je pa še rekla da ljudje sploh ne vemo,kaj vse se dogaja s takimi psmi  :oPotem sem ji pa še zabrusila(vem,da ni lepo ,ampak si nisem mogla pomagat :-[) nekaj o njeni tumasti glavi in predsodkih.
Sem ful tolerantna glede psa in resnično pazim,da ne gre preblizu otrok,malih psov,ljudi,...ker res razumem,da nekatere stisne pri srcu.Ampak razkuri pa me tak folk,ki kr nekaj blebeta,ker je tak pisalo v cajtengih >:( >:(Če bi mi lepo rekla,da se boji in ne upa blizu,me sploh ne bi ganilo,tako pa...
No,malo sem se mogla potožit,drugače pa v MB v vseh teh letih ni bilo hude krvi zaradi psa.Tudi v najbolj fancy lokalih v centru so psi zaželjeni(ne le zunaj,povečini tudi not),še posodico z vodo dobijo...Tako da grem rada po mestu s psom in na kavo.

Tudi pobeglih verigarjev ni,ker je pač mesto,tu in tam pride kak spuščen,ki ne uboga lastnika,ampak se vedno lepo pozdravijo in še ni bilo nikoli kakega napada,tako da se niti ne razburjam takrat.Čeprav tega ne odobravam,se ne jezim,dokler ni kakega problema zaradi tega.Na splošno se mi zdi Maribor kar psom prijazno mesto,saj me po mestu nikoli noben čudno ne gleda,slišim le kak iiiiiii,kak je lepi kuža.Mislim,da se ljudje vse bolj izobražujejo na tem področju in nimajo več takih predsodkov do psov.Večina tudi kar dobro pozna različne pasme in ponavadi grem z veseljem ali v mesto ali na sprehod po našem lepem Mariboru :P

katka

• Gost
« Odgovori #141 : 23 September 2007, 17:52:03 »
Zanimiv pripetljaj, ni kaj  :).

Se vam je že zgodilo, da je namesto, da bi določen človek zganjal vik in krik glede tega kakšen je vaš pes počel ravno nasprotno? Vam pametoval, pa ne glede tega, da rabi nagobčnik, al pa da je hud. Govorim o mojem včerajšnjem srečanju z enim prepametnim človekom, ki mi sred ulice skoraj da požr živce.

Ne maram, da se folk utikuje v mojga psa, da mi govori, kako ga moram vzgajat, kako se takmu psu daje jest itd. Ja, spoštujem, da mi to pove npr. učiteljica v pasji šoli, veterinar, morda sodnik itd, skratka ljudje z dobro izobrazbo o psih, ne pa nek vaški dec, ki misle, da ve itak o vsem use. Tak mi je začel gospod govorit, da je Bart predebel, da bi mogu imet tam pred ritjo ne vem kako se tisto reče  :-[ skratka bolj ožje, da ima malo predolga ušesa za svojo pasmo, da bi on tut tazga mel, da ne povem še, da mi je podrobno razlžiu in pametoval, kako se tazga psa uči itd. Jaz sem samo tiho poslušala in potem rekla: Ja gospod a veste, ni vse kar piše v knigi res(ker se je prej hvalu kolko knig ma doma in da je vse preštudiru)in ko dobiš psa, sam ugotoviš, kako ga najlaži zmotiverat, kaj mu paše kaj ne. Pa je zasiku nazaj, češ da on že ve itd. Razlagu tip, kolko psov je že meu itd. Sem mislna da ga bom ruknla iz motorja pa prebunkala, ker če pa kej ne maram je pa to, da se folk utikuje vame, v moj način dela s psom sploh v mojga psa in ga za povrh usga še kritizera, prav, povej svoje mnenje, kaj misleš o psu itd. ne se pa utikat u to, kako jest pa pes funkcjonerava.  >:(  >:( Potem pomislem, bogi nasledni pes...da nabaše na tazga lastnika  :'( ko ga bo učil doma po možnosti s sillo, in z zastarelimi metodami-če pa ne uboga je treba pa kr pretepst. Mogoče se motim, ampak vem, da nisem edina, ki tako misli.

Tko je blo to včeraj, na koncu sem kar sredi njegovega ponovnega razlaganja rekla, da grem ker bova s Bartom pozna in sm šla...brez adijo brez vsega, morda nesramno, ampak kaj nej, ko me pa to napol vrže iz tira.Dobro da me potem bart doma celo prelupčka in pogreje z očmi, da vem, da je vse ok  ::)

Lp!

Gaby

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #142 : 24 September 2007, 19:40:31 »
Jaz sem bila pa včeraj precej presenečena glede na to kako pasmo imam in tudi nimam velikih problemov in me noben ne napada glede Ditke.  :) Nasprotno celo priljubljena je v kraju kjer živim  ;D ;D. Največje probleme ponavadi glede tega povzročajo ''nedeljski sprehajalci''. >:( >:(

Včeraj, ko smo sva šle z Ditko na sprehod me je eno mamica z otrokom vprašala katere pasme je in če jo lahko malo poboža in sva tudi par besed rekle. In moram reči, da sem bila zelo presenečena.  ;D ;D
In tudi če grem na sprehod me noben ne kritizira da bi rabila kakšen nagobčnik ali pa zaradi pasme. ;D ;D

Tako da sem zelo vesela, da živim v takem kraju, kjer nimam nobenih problemov.  ;D ;D

LP! Gaby

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
« Odgovori #143 : 24 September 2007, 21:27:58 »
Potem sem ji pa še zabrusila(vem,da ni lepo ,ampak si nisem mogla pomagat :-[) nekaj o njeni tumasti glavi in predsodkih.

Jaz bi naredila isto.  8)

n+n

• *
    • PISAN.si
« Odgovori #144 : 24 September 2007, 21:28:31 »
Se vam je že zgodilo, da je namesto, da bi določen človek zganjal vik in krik glede tega kakšen je vaš pes počel ravno nasprotno? Vam pametoval, pa ne glede tega, da rabi nagobčnik, al pa da je hud. Govorim o mojem včerajšnjem srečanju z enim prepametnim človekom, ki mi sred ulice skoraj da požr živce.

Midva sicer nimava tolk slabe izkušnje s tem pametovanjem, ker se da gospo, ki sem jo jaz na srečo samo parkrat srečala (ostali domači so jo večkrat), dokaj hitro odpraviti s tem, da se nama mudi... Drugače pa to gospo grozno skrbi za nego našega kužka... nam je na začetku povedala, da tak kužek bi moral imeti namesto klasišne ovratnice, oprsnico... ko je padal dež, je povedala, da bi moral nositi plašček, ko mu je dlaka preveč zrasla, da ga bo treba k pasjemu frizerju peljat,  da ob dveh popoldan je pa res preveč vroče za sprehod (čeprav o tem, da sva šla samo lulat ven, ni hotela nič slišat),itd...
Pa saj ne rečem, sem čisto nova v pesjanarskem svetu in sem vsakega pametnega nasveta več kot vesela, ampak da mi nekdo te stvari razloži vsakič, ko se slučajno srečamo... mi je pa rahlo preveč in postane vse skupaj moteče  ::)
Ampak kot sem rekla: "joj gospa, res se nama mudi", reši večino stvari...  :)

lp Nina

Aja še to sem pozabila napisati oziroma vprašati...
nekaj postov/strani nazaj je bilo omenjeno, da se vrečk s kakci nebi smelo metati v "klasične" smeti, ampak samo v tiste, posebej za to namenjene smetnjake... pa me zanima zakaj ne?

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #145 : 24 September 2007, 23:25:02 »
nekaj postov/strani nazaj je bilo omenjeno, da se vrečk s kakci nebi smelo metati v "klasične" smeti, ampak samo v tiste, posebej za to namenjene smetnjake... pa me zanima zakaj ne?

Mene pa zanima kaj naj potem čez celo mesto nosim tisto vrečko z 'zakladom' do prvega koša za pasje kakce al kaj?  ???

doro

• *
« Odgovori #146 : 25 September 2007, 00:07:06 »
Težijo vedno  >:D..Če ne pobereš ...al pa če pobereš in vržeš v njihov koš (ne bom metala v njenega,če vem da je malo naprej ali nazaj en "javni" smetnjak,drugače pa ja).

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #147 : 25 September 2007, 05:23:06 »

Mene pa zanima kaj naj potem čez celo mesto nosim tisto vrečko z 'zakladom' do prvega koša za pasje kakce al kaj?  ???
Jaz jih, če ni v bližini pasjega smetnjaka (kar ponavadi je tako), kar lepo vržem v javni smetjnak. Zaenkrat se ni še noben nič pritožil :). Sej se nima za kaj :P

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #148 : 25 September 2007, 14:04:26 »

Hehe. ;D Če so v vašem mestu ful strogi........ :P ;)

Lp Alja

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #149 : 25 September 2007, 18:32:53 »

tole sem jaz citirala s spodnjim stavkom ker mene tut zanima zakaj nebi v navaden koš smeli metat kakcev..  a je bolš č na cesti pustim??   ;)   tud js nimam namena čez celo mesto paradirat z vrečko u roki..  ;)