V Ljubljani brez dvoma Veterinarska fakulteta, meni so veterinarji super, za klopne zadeve dr. Ravnikova, za kakšne "čudno nepojasnjene" kombinacija dr. Pavlinove, dr. Tozonove in dr. Ravnikove, za zobe prof. Pavlica in dr. Erjavčeva, za ortopedske zadeve prof. Zorko, za srce dr. Domanjko... Mnogo jih na VF pojamra zaradi odnosa, ampak meni ni točno jasno zakaj, vedno mi pojasnijo vse zadeve v detajle, celo narišejo, pokažejo na slikah. Zadovoljna sem tudi, ker je malinois pač v veterinarskem smislu manjša specifika, pa me tu ni strah glede anastezije ipd., nasploh se mi zdi, da se veterinarji zelo zavzamejo za pse v njihovi obravnavi. Pa izkušnje imam take, da delujejo na sistemu konsultacij, se pravi, da se v primeru bolj zapletenih zadev med seboj posvetujejo.
Za hišnega veterinarja imamo pa dr. Ježka v Sneberjah, tja hodimo za vse začetne zadeve, pa super je, ker pride tudi na dom, kar sem posebej cenila ob lanskoletnih klopnih borbah ravno v času, ko sem bila popolnoma nemobilna in nekaj mesecev v postelji zaradi težav s hrbtom.
Precej smiselno je vedeti tudi, kako so določene klinike opremljene. Mene je recimo presenetilo, ko sem izvedela, da imajo pri Trstenjak-Zajcu magnetno resonanco, ker sploh nisem vedela, da v Sloveniji obstaja, vedela sem samo za CT v Postojni in v Topolšici, potem naprimer inhalacijska anastezija ipd...
Kar bi še potrebovali je brez dvoma aparat za BAER test, pa še kar nekaj bolj sofisticiranih zadev za srčno diagnostiko... Sploh, ko se pogovarjaš z veterinarji, ki pridejo iz tujine v Slovenijo, povedo, da pri nas apartur, na katerih so vajeni delati diagnostiko, sploh ne premoremo - pa prihajajo iz držav V od Slovenije, ki jih imajo nekateri za manj razvite, samo kot kaže ne na tem področju.