Aja, ja damayanti, sedaj pa štekam

.. na to nisem pomislila, ker tega z drevesi pri nas ni, ker moja ima ene čudne fore, da če se hodi po poti (in po gozdu praviloma hodimo po poteh in ne kar čez gozd - to izjemoma), gre tudi ona čisto prostovoljno po poti in ne zavija dol s poti, razen v naselju, kjer mora pa obvezno it z asfalta na travo in seveda za stebre javne razsvetljave in potem imamo na vsakih par metrov povelje "okoli", ker tam pa večinoma je kar privezana, meni se pa tudi ne da za njo po travi hodit

Glede odpenjanja in zapenjanja povodca mi pa, razen v takih primerih, ko se ti pač ne ljubi se stegovat okrog drevesa ali kar naprej težit z "okoli", še vedno ne bi bilo jasno. Če je pes itak na "poleg", potem je pač na "poleg" in nič ne odpenjaš,.. razen kot prej omenjeno, če pa ni na "poleg" ves čas, potem pač ni ves čas.. saj to je pa tudi pri nas tako in to v bistvu brez nekih posebnih zahtev z moje strani - razlika pri nama je, da je pripeta in ne pod poveljem, kadar ocenim situacijo kot nesigurno.
Andreja, pri nas gre res za (prostovoljno) razdaljo do 20m in še to jo imam ves čas na očeh, ker večinoma hodi pred mano, če ostane zadaj ko se zavohlja, se pa obrnem in jo pokličem da pospeši korak.
Ma glede travnikov mi še vedno ni jasno. Kako veš kateri je lastniški travnik? A potem najbolje da grem enkrat v ZK pogledat na koga so pisani travniki v naši okolici? Mi na travnikih pobiramo dreke, lukenj pa nismo nikoli kopali (na srečo mi je bila vsaj ta neumnost prihranjena

).
Ma ne vem če so "taki" (predvidevam da govorimo o gozdovih za katere velja ta zakon) gozdovi označeni. Ne vem če je ta gozd na Igu, kjer se je sprehajala ta občanka ki jo je napadla medvedka, označen - sploh pa tudi če so označeni, sigurno niso povsod in če vstopiš v gozd na mestu, kjer slučajno ni table...

Ja, to zadnje sem se pa tudi že spraševala ali se naselja in "večje št. ljudi" izključuje ali celo velja tako, kot si ti navedla primer "piknik doma".. in kaj sploh šteje kot večje št. ljudi? So to trije, pet, deset, sto,....?

Sicer mogoče celo kje piše, ampak še pravniki ne poznajo vse zakonodaje, kaj šele nekdo ki to ni, da ne govorim o ljudeh z nižjimi stopnjami izobrazbe oz. z manj znanja o takih zadevah... potem pa bodi vzoren državljan, ki deluje v skladu z zakoni in katerega dolžnost je, da pozna zakone in nevednost ni izgovor