srednje šole

Gost · 278235

Šapa

• *
Odgovori #270 : 12 Februar 2006, 18:53:40
Šapa - bila sem v zgodovini, groza...pa zgodlarca je bla notr - čist mejhna pa fuuuul grdo gleda!!! :o pa tist za telovadbo je bil tak visooook :o čudni so itak usi foksi :D

jap mojo zgodlarco si srecala  :o tko no... enim je ona ful vsec, enim pa ne. meni ni  :) mamo pa cudne prfokse ja  ::) sej vem...  :(

a pol sploh ni vec extercev? pa se ne steje uspeh 3h razredov (6,7,8 oz. 7,8,9)? ajoj... kok smo se mi matrali v osnovni soli... zdej vam je ful lazje  ::)

Tosy

• Pesjanar
Odgovori #271 : 12 Februar 2006, 18:55:40
Ne, po novem se šteje samo zadnji-deveti razred...razen če so spet kaj spremenili....?  ???

lp

Resno??  ??? Neee...?? Mi smo imeli ravno razredni sestanek in nam je razredničarka razlagala, da se šteje vsa tri leta končen uspeh pri matematiki, slovenščini, angleščini in še potem končni uspeh....??  ???

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."

Rinchy

• Moderator
Odgovori #272 : 12 Februar 2006, 19:16:23
Šapa- exterci so še vedno,ampak se ne upoštevajo.Sploh nevem zakaj jih potem pišemo  ??? Seveda se vpišejo v spričevala in če bi imeli kakšne 5 točk,bi dali verjetno prednost na šoli tistim z boljšim rezultatom ;)

Tosy-za letos vem da je tako,kako bo v naslednjih letih pa nebi vedela.Lahko da bo spet vse po starem(glede na to kaj je pisalo vo Delu)

LP,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Tosy

• Pesjanar
Odgovori #273 : 12 Februar 2006, 19:18:30
Mah, kriza v glavnem s temi exterci...=I

Drugače pa samo, da bo, kot je najboljše... :-X :D

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."

anana

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #274 : 12 Februar 2006, 19:45:53
Super odločitev! ;) Če boš rabila kakšno informacijo, kar vprašaj, sem namreč pred tremi leti zaključila gimnazijo ravno na Poljanah :)

Ja, samo upam, da ne bo visoke omejitve. Kam si pa hodila, na splošno ali na klasično ::)? Pa ker jezik si mela?

a pol sploh ni vec extercev? pa se ne steje uspeh 3h razredov (6,7,8 oz. 7,8,9)? ajoj... kok smo se mi matrali v osnovni soli... zdej vam je ful lazje ::)

Zadnjič so povedali na poročilih, da bojo slovenske šole razvrstili v štiri skupine in vsaka skupina bo imela drug izbirni predmet na ekstercih >:(. Če bo na naši šoli kkšna zgodovina al pa kej podobnega, se bom nekam prepisala ;D.

Lažje pa nam ni, če hočeš met vse točke, moraš met vseh 16 (al 17) predmetov zaključenih z oceno 5 :(.

Lp, Ana

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #275 : 12 Februar 2006, 19:50:16
Anana: hodila sem na splošno gimnazijo, imela sem pa angleščino in nemščino (lahko pa si tudi splošna smer z angleščino in francoščino). Katero smer boš pa ti izbrala?

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

Šapa

• *
Odgovori #276 : 12 Februar 2006, 19:55:05
Lažje pa nam ni, če hočeš met vse točke, moraš met vseh 16 (al 17) predmetov zaključenih z oceno 5 :(.

17predmetov?? kje so jih pa tok nasli?  ??? a potem ni vec tako da moras imeti vsaj pol predmetov odlicnih, ostale pa pravdobre (lahko je tudi kaksen predmet ocenjen s 3) da si potem odlicen? kaj pa priznanja se še štejejo? koliko je pa zdaj vseh tock skupaj? ma jaz ne vem vec kako je zdaj v osnovnih solah... dolgo casa je ze minilo pa zadeve so se v tem casu tooook spremenile da sploh ne sledim vec dogajanju :)

meta

• Pesjanar
Odgovori #277 : 12 Februar 2006, 20:07:55
Ja pa še dve leti nazaj so se ti šteli trije predmeti (matematika, slovenščina in angleščina), splošni uspeh, točke iz ekstercev pa mislim da sta se samo dve zlati priznanji upoštevali (dvomim, da jih je kdo imel več).

V čudno smer gre zdaj to zbiranje točk. Me prav zanima kaj bodo zmutili za zbiranje točk na gimnazijah pa potem za na faks naprej....

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

Zala

• *
  • moj moj:)
Odgovori #278 : 12 Februar 2006, 20:11:15
ja a ni tako... 11 predmetov, 2 izbirna in končni uspeh...to nanese 70 točk potem pa še 15 s priznanji. prejšna leta se ne upoštevajo se mi zdi...

Zala & Ares

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #279 : 12 Februar 2006, 21:18:52
Joj, meni se pa prav smilite devetletkarji. :(
Jaz se spomnim, da se mi za eksterce sploh ni dalo učit, ker smo itak med poukom rešili ful starejših ekstercev in sem se iz tega naučila vse kar je bilo treba znat. Pa sem pisala 28 in 29,5 od 30. Pa islovenščino sem imela 4 zaključeno, ostalo pa 5 in bi lahko prišla na katero koli šolo brez kakršnega koli problema.

Pa še kje imamo mi napovedano spraševanje:
- fizika (imamo točno določene datume)
- slovenščina (seznam, ki ga profesorica skoraj vsako uro ukine in naslednjo vpraša kdo je na vrsti po seznamu, hihi ;D)
- kemija (seznam)
- soca (seznam)
- bajla (seznam)

nenapovedano:
- matematika (sicer imamo seznam, ampak profesorca ful redko sprašuje in se občasno tisti, ki je na vrsti noče javit zato nekoga nenapovedano vpraša. oz ona sprašuje tiste, ki ne delajo domačih nalog)
- zgodovina (smo šli po abecedi, pa mislm da je to ukinjeno (zaradi neposlušanja v razredu). itak pa zagodlarca vpraša 5 ljudi v celem letu 8-))
- geografija (ja, ta je pa za**bana. pri nej se niti ne smeš javit. samo če dobiš šut, se lahko v roku enega tedna javiš, da popraviš. se pa zato vsi nekaj učimo sproti in moram rečt, da zato jaz (za druge ne vem) res znam in se mi pred testom skoraj ni treba učit. pa nenapovedano sem bila vprašana in dobila 4 8))
- angla (pri nej bi lahko imeli seznam, pa ne vem zakaj se ni obnesel... tako da sprašuje nenapovedano, ampak imamo možnost javlanja. razen če je slabe volje kar nekoga pokliče, brez da bi vprašala če se kdo javi)

sploh ne sprašujejo:
- infa
- dojča (se javljamo dialogce in dobivamo pluske. 5 plusov pomeni petico v redovalnico.)
- športna

Los je car!

Zala

• *
Odgovori #280 : 12 Februar 2006, 21:46:26
ful dobr tole spraševanje... :)

Zala & Ares

anana

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #281 : 13 Februar 2006, 17:37:35
Anana: hodila sem na splošno gimnazijo, imela sem pa angleščino in nemščino (lahko pa si tudi splošna smer z angleščino in francoščino). Katero smer boš pa ti izbrala?

Jaz mislim it na splošno in vzet francoščino + angleščino. Kako se je pa tebi zdelo na splošni, kaj je blo kej drugač kot na klasični?

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #282 : 13 Februar 2006, 17:51:27
Jaz sem bila ful zadovoljna z gimnazijo. V bistvu ni neke bistvene razilke, edino v predmetniku: klasiki imajo mislim da latinščino vsa štiri leta pa potem v tretjem imajo že izbirne predmete- malo več "svobode" v smislu izbiranja predmetov imajo. Ker na splošni so izbirni samo v četrtem, ko se odločiš, katera dva predmeta boš imel na maturi. Profesorji za glavne predmete (slovenščina, matematika, angleščina, nemščina...) so enaki, se pravi niso profesorji razdeljeni na klasike in splošne. Je pa za francoščino ena fajn prfoksa, ki zelo veliko nauči (tako sem slišala).
O kakšnih krožkih ti jaz ne bi znala povedati (vem, da so), ker jih nisem obiskovala. Je pa zelo odvisno od tega, kako se ujameš  z razredom. Mi smo se tako ujeli, da bi se težko bolje. Vedno smo bili vsi skupaj, redko po skupinah. Pa še edini razred, ki je imel več fantov kot punc ;D ;D. Ful je bilo dobro na ekskurzijah in na maturantskem izletu. Imeli smo enega profesorja, ki sicer ni bil naš razrednik, ampak bi mu skoraj lahko tako rekli- od drugega letnika naprej smo se ful zaštekali. Res je ful strog (za nemščino, tko da ne se bat ;D ;D), samo ogromno nauči in se zna zabavat- vsako uro smo se čemu smejali.
Problem pri Poljanah je pomojem le telovadnica (mene to ni motilo, ker sem totalni antišportnik). Je zelooooooo majhna, pa še zelooooo stara in je že dosti dodelana.

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #283 : 13 Februar 2006, 18:24:01
Uh, ena slaba stran Viča; jeziki. S francoščino na Viču boš znal samo salut pa mogoče še kakšno besedico zraven. Pa še profesorica je grozna, asistentka pa še bolj. Kljub temu da naše dojčarce ne maram, sem vesela da nisem vzela francoščine. Samo par posameznikov je zadovoljnih s frenčo. Za nemščino imamo več profesoric. Naša nič ne nauči, ena pa vem da je menda kar dobra. Za italjanščino ne vem dost, vem pa da se nihče pretirano ne pritožuje. Španščina pa je menda tudi dokaj ok. Angleščina pa je spet bolj tako-tako. Naša profesorca je še mlada in neizkušena in predvsem zelo zmedena.;D Ampak je pa vredu, ker se da naučit tisto kar bo na testih. Še jaz sem imela lani zaključeno 3, pa mi je angleščina ful težka in nič ne zastopim. Ena profesorica pa je zares zelo dobra. Smo jo imeli parkrat za nadomeščanje in govori res odlično, pa učiti tudi zna. Za ostale pa ne vem.
Torej, kdor se želi zares naučiti kakšnega tujega jezika in namerava biti kakšen prevajalec ali kaj podobnega, naj gre raje na Poljane. Kajne, rožica?

lp

Los je car!

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #284 : 13 Februar 2006, 19:19:29
Ja, to je pa res. Poljane so bolj jezikovna šola: za nemščino, francoščino, španščino obstajajo zelo dobri profesorji (moraš imeti srečo, da dobiš ta pravega), za angleščino je menda ena tudi fajn (mi smo imeli za angleščino eno bedno: ful prijazna in to, naučila ni pa nič- pet sem imela samo zato, ker sem bila jaz oz. ker me je imela rada :-[ ;); no sej sm mogla pol pred maturo pa na ene priprave hodit, ker drugače bi bila predvsem slovnica bolj švoh).

meta

• Pesjanar
Odgovori #285 : 13 Februar 2006, 20:15:30
No za vse tiste iz osnovne, ki zbirate točke. Sem mami vprašala, ki dela na ministrstvu kako je to pa je rekla, da se šteje ocena pri vseh predmetih, razen izbirnih predmetih in gospodinjstvu; pa še nekaj tekmovanj....

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

anana

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #286 : 13 Februar 2006, 20:55:06
No za vse tiste iz osnovne, ki zbirate točke. Sem mami vprašala, ki dela na ministrstvu kako je to pa je rekla, da se šteje ocena pri vseh predmetih, razen izbirnih predmetih in gospodinjstvu; pa še nekaj tekmovanj....

Izbirne mam jes itak šport za zdravje in latinščino, za kar se ni treba preveč trudit za ocene ::). Gospodinjstva pa že dolgo nimamo več, samo včasi mamo gospodinjske dneve, sa dobimo ocene, za gospodinjstvo, ki ga ni ???.

Sem pa gledala za Poljane kaj vse šteje in imam jaz že dve točki :D, za latinščino in ker sem hodila v glasbeno ;D.

rožica, koliko točk pa si ti mela, da si bila sprejeta?

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #287 : 14 Februar 2006, 06:07:52
Oj!

Pri nas je bilo takrat še takole: 40 točk od slovenščine in 40 od matematike, skupaj 80. Plus 80 točk od predmetov (slovenščina, matematika, angleščina, uspeh) v 6. 7. in  8. razredu (tole nisem ziher :-[). Se pravi skupaj največ 160 točk. Če si imel priznanja, sta se ti štela največ dva, vsak po 5 točk, se pravi največ 170 točk. Jaz sem imela takole: 38,5 slovenščina, 40 matematika, pol pa vem, da je bilo skupaj 157,5 točk brez priznanj, ker jih nisem imela ;) Zgubila sem še eno točko pri matematiki, ker sem jo imela 4 v osmem razredu. No, takrat je bilo za Poljane mislim da 147, tako da sem bila sprejeta v prvem krogu.

P.S: tole z uspehom v 6.,7. in 8. razredu bom še preverila, ker nisem ziher, kaj in kako se je točno štelo.

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #288 : 14 Februar 2006, 07:40:52
No, vse drži, razen to, da sem slovenščino pisala 37,5 in imela potem 156,5 točk. sem malo preveč napisala :-[ :-[
Glede razredov pa mislim da se je štel tudi 5. razred. Naj me kdo, ki je moj letnik, dopolni, če sem kje mimo usekala.

Tosy

• Pesjanar
Odgovori #289 : 14 Februar 2006, 15:54:33
Wow, kako interesanto s temle 5. razredom.. :-X :-\ Drugače pa oprostite, če ste kje že napisale, ampak me zanima, katere šole (vsaj nekaj...) imajo v SLO evropski program. Tukaj vem za SG gimnazijo, več pa ne...

S1b

• *
Odgovori #290 : 14 Februar 2006, 16:09:12
mene in mojga prjatla so vrgel iz ekstercov ker sva se zafrkavala lol... drgače pa sem bil že sprejet po uspehu tako da mi ni bilo treba pisat ekstercev zares  :D

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

Tosy

• Pesjanar
Odgovori #291 : 14 Februar 2006, 16:18:57
Em...omg. :o LoL To je pa nekaj,... ::) Sicer pa so tile exterci res prava mast - no, zdaj jih več ni, torej.,.Oz. So, ampak ne štejejo... :-X :-\

Zala

• *
Odgovori #292 : 14 Februar 2006, 20:21:28
Rina...kje ti kupuješ malico, pa a so kšni kafiči okol gim. Vič??? ;D

Zala & Ares

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #293 : 14 Februar 2006, 20:30:02
hm .. okol  Viča .. jaz sem tam okol se šetala pa nisem vidla nič, kej od tega kar te zanima, ali pa sem samo malo površno gledala  :D sem pa malo stran videla Merkator (ene 5 minut)  ;D  :D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #294 : 14 Februar 2006, 20:33:39
5 minut stran sta dva Mercatorja (sak v eno smer). Pa en zelenjavar, ce je se. Pa ena pasja trgovina :P

battito animale

Zala

• *
Odgovori #295 : 14 Februar 2006, 21:10:40
o moj bog ;D in kam hodte po malco??? najbol da grem kr po hrano za ribe  :D lilit a ti si tud na Viču???

Zala & Ares

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #296 : 14 Februar 2006, 21:17:00
Ne :-[ sem pa v mojih studentskih leith zivela cez cesto od Gim Vic. :)

battito animale

_lily_

• *
Odgovori #297 : 14 Februar 2006, 21:18:18
Drugače pa oprostite, če ste kje že napisale, ampak me zanima, katere šole (vsaj nekaj...) imajo v SLO evropski program. Tukaj vem za SG gimnazijo, več pa ne...

na naši šoli (Ljutomerska gimnazija) imamo evropski program (evropske oddelke razredov...npr. 1.e, 2.e itd...)
za druge šole pa tudi jaz ne vem :-\

Lp, Tina

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #298 : 14 Februar 2006, 21:34:08
Rina...kje ti kupuješ malico, pa a so kšni kafiči okol gim. Vič??? ;D
Kekec! ;D ;D ;D Pa zdaj so naredili eno novo oštarijo direkt čez cesto. Ampak nisem bila še nikoli tam.
Je pa to spet ena slaba stran (no, kakor vzameš) Viča, da je čisto nekje bogu za hrbtom in ni okoli skoraj nič. Čeprav mene to nič ne moti.

Jaz imam malico v šoli in se mi zdi zelo dobra! Skoraj vsi dijaki so naročeni na šolsko malico. Imamo pa 3 izbire. Navadno, veliko in bio. Jaz imam bio, ker je boljša in bolj raznolika od navadne in velike. Pri bio imamo večkrat kakšne čokoladke/lizike/žetone za avtomate... Pa nimamo vedno sendviča s salamo in sirom, ampak tudi razne polpete (pri bio sojine ali zelenjavne), kalčke, sirov namaz, puding, sadno skuto, kosmiče in mleko, mandarine, jabolka... ok, zdaj postajam že lačna. ;D Aja, ne maram pa bureka (pri bio vedno sirov ali jabolčne, pri veliki ali navadni pa tudi mesni) in pice (na bio pici je kdaj posuta špinača, pa pice mi nasplošno niso všeč, pa še velikokrat so hladne). Aja pa ne maram tistih sendvičev, v katerih je solata, 2 kosa paradajza in ribji namaz. Fuj! Zmletih rib ne maram že od vrtca. ;D

Pa čez celo leto, cele dneve imamo na hodnikih eno košaro z jabolki, ki jih lahko vzamemo kadar želimo. :)

Aja, na Viču smo v copatih. Komu je to slaba stran, meni pa ni. Vsaj nisi cel dan v tistih smrdljivih čevljih.

Los je car!

zoe

• Moderator
Odgovori #299 : 14 Februar 2006, 21:39:44
Se popolnoma strinjam z Rino. Tudi jaz imam bio malico, ker ne maram salam pa še več raznolike hrane dobimo. Poleg tega je za tiste najbolj lačne na voljo velika malica. V bližini (čez cesto) sta tudi dve pekarni z ugodnimi cenami in pa kot je že omenila Kekec  ;D pa čez cesto je še Orbita (tja ne hodimo, ker so tam prfoksi  ::)) pa potem je ta nova Wild West Saloon ali po domače Texas oz. Kavbojs  ;D Ta mi je najbolj všeč, ker ni tako zakajena kot Kekec in ima prijeten ambient. Poleg tega strežejo tudi zajtrke (razne toaste) in celo kosila  :) Slaba stran tega pa je, da lahko tam preživiš cel dan, namesto da bi bil v šlo  ;D

Drugače je pa dokaj blizu tudi Interšpar pa Nadja je blizu doma  ;D ;D

lp

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"