Olaf ima čez polovico svoje 'staje' na par cm debelo prepognjeno umetno travo, drugje karton, sicer pa dvosobno izolirano stanovanjce s slamo in senom, tako da mu ni prav hudo. Ko sem bila še pri starših, je bilo lažje, saj sem imela 3-nadstropno hišo za ga selit, zdaj pa ga dejansko nimam kam dat, samo v dnevno, kjer pa je peč, s katero ogrevava hišo, blizu katere je 25-27 stopinj, kar je absolutno prevelika temp. razlika

. Lani sem ga pri globokem minusu dala v garažo, tako kot zdaj, ampak žal je tudi tam prostorska stiska, mislim, da lažje prenaša nizke temp. s primerno izolirano kučico kot pa višje temp. v premalem prostoru...
Avrora, ne vem, zakaj je tako, ampak res imam odpor do teh repov...

Ima rep pri podganah gotovo pomembno funkcijo, drugače tudi ne bi bil daljši od podgane same, pa tudi sicer zagovarjam (lastništvo in vzrejo) živali s popolno opremo

. Sem našla enega vzreditelja v ZDA, ki ima manx podgane, pa tudi neke pritlikave... Ne vem, z barvo se do določene mere še lahko gremo dizajnerske podgane, večji posegi v fizionomijo se mi pa pri nobeni živalski vrsti ne zdijo čisto neproblematični...