S piscancem se ponavadi zacne, ker je najbolj 'simpl' meso. Zacnes s prsmi brez koze, potem s kozo, pocasi preides na cetrtinke/polovice piscanca, potem zacnes dodajati organe itd. Potem pa z vsakim novim proteinom podobno. No, tako nekako je po reglcih. Vecina naj bi itak bila rdece meso, piscanec je le uvod.
Mi se s tem 'protokolom' nismo prav prevec ubadali, ker je psu dosti vseeno kaj mu v posodo dam. Poje in tolerira itak vse.
Najlazje je rezmerje loviti skozi daljse obdobje - en teden, 10, 14 dni... Razen ce se ti res da vsak dan picajzlati z gramcki jeterc, pa ledvick pa tehtati in racunati vsako kost (jaz za to nimam ne potrpljenja ne casa)
Za klavnice je menda v tej temi nekaj naslovov, res priporocam prebrati celotno temo. Je vse res lepo in jasno obrazlozeno.
Zelenjave naceloma ni treba dodajati.. Kosti so boljse cele, ce gledas iz vidika zob - predvidevam naravnega ciscenja zob?
Jaz izkljucno surovo hranim samo svoje dihurje, ki imajo razmerje meso:kosti malo drugacno kot psi, ker je tudi njihova hrana sestavljena vecinoma iz majhnih glodavcev in pticev, ki so malenkost bolj kosceni kot obicajna krava ali pujs. Pri njih je zelenjava absolutno prepovedana. Pes pa je precej mesano.
Ce psu dodam zelenjavo v obrok, obdelano ali ne, se mu volumen iztrebka takoj znatno poveca, tako da ugibam, da iz nje ne potegne kaj dosti. Skodi pa tudi sigurno ne.
AnaJ (ali je kala,runo,bella na tem forumu?) ima obcasno kaksno celo ovco za prodat - imajo ovce doma, cena je pa tudi prijazna ce se prav spomnim.
Nakupovati se splaca v vecjih kolicinah. Jaz ponavadi 15, 20 kil mesa naenkrat kupim, spakiram v obroke in pospravim v skrinjo.
Po malo kupovat rata hitro drago, razen ce je kaksna posebna akcija na meso. Morda se lahko poskusis dogovoriti s kaksno lokalno trgovino ali mesarjem, da namesto da meso, kateremu je potekel rok zavrzejo, ga raje ti odkupis po malo nizji ceni ali kaj podobnga (A se to sploh da?
)