Sladki recepti

anana · 46611

anana

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 539
    • Točke: 15
: 04 December 2005, 17:41:47
No, odpiram temo za recepte, ker je ravno božično-novoletni čas in se veliko peče :).
Ravnokar so se mi spekli mlečni hlebčki, ki so zelooo dobri, čeprav sem pozabila sol dodati na začetku in sem jo dodala šele med gnetenjem testa ::).
___________________________
MLEČNI HLEBČKI
- 500g moke
- 7g kvasa iz vrečke
- 2,5dl toplega mleka
- 10g soli
- 40g masla ali margarine
- 25g sladkorja
- 2 rumenjaka

Maslo ali margarino umešamo, dodamo sladkor in rumenjaka ter toplo mleko in sol. To zmes vlijemo v luknjo narejeno v zmes moke in kvasa. Testo dobro pregnetemo in damo vzhajat. Čez prb. 30-60 minut testo spet pregnetemo in ga damo vzhajat, da zraste. Pečico nastavimo na 180°C in hlebčke pečemo prb. 15 minut.

Lahko naredite tudi po drugem postopku, po tem sem naredila jaz ;).

Dober tek!
_______________________

Lp, Ana



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #1 : 04 December 2005, 19:15:07
Maruša super tema.Sem jo že tolikokrat mislila odpret :P ;D

Še za domači marcipan,da s eboste za novo leto sladkali

Domači marcipan: 28 dag olupljenih fino mletih mandeljev, 28 dag sladkorja v prahu, 1 beljak, malo čokolade v prahu, po potrebi žlica ruma. Maso dobro pregneti. Če je presuha, dodaj malo ruma. Oblikuj kroglice. Vsako povaljaj v čokoladi v prahu ali v sladkorju v prahu in jo potisni v modelček. Na vrh vtisni polovico oreha.
Iz domačega marcipana so pa dobre tudi gobice: marcipan razdelim na dva dela. Enemu delu dodam malo čokolade. Iz čokoladne mase napravim klobučke, iz bele mase pa bete gobic. Skupaj jih zlepim z beljakom.
Seveda lahko narediš marcipanove orehe tudi iz kupljenega surovega marcipana.

PALAČINKE ZA PRIDNE OTROKE (fuuul dobr-pa ne šparat z orehi :P)
10 dkg masla ali margarine
8 jajc
4 vanilijevi sladkorji
4 dcl mleka
10 - 12 žlic moke
cca 30 dkg mletih orehov
15 – 20 dkg sladkorja
1 sladka smetana   
 
 
 
 
Pripravimo si model za torto premera 26 cm in ga namažemo.
Pripravimo si tudi posip, ki sestoji iz mletih orehov in sladkorja.

Maslo, vanilijev sladkor in rumenjake penasto umešamo, nato dodamo mleko, moko in na koncu počasi primešamo sneg beljakov.
Iz pripravljene mase pečemo palačinke v približno enako veliki ponvi kot bo model.
Palačinke pečemo samo na eni strani, ter jih stresamo v model za torto tako, da je ne pečena stran palačinke na vrhu. Vsako palačinko potresemo z orehi in nato naložimo naslednjo, tako do konca dokler je mase za pečenje.
Ko smo spekli vse palačinke, zadnjo dobro potresemo z orehi, nato vzamemo navaden jedilni nož in z njim na vrhu prebodemo v palačinke luknjice, v katere polijemo smetano. Smetano polijemo tudi po vrhu palačink.
Pečemo v segreti pečici na cca. 160 stopinjah približno pol ure.

Najboljše je pečene palačinke ohladiti in postaviti v hladilnik ter postreči hladne, sicer so zelo zelo nasitne. Režemo jih kot torto.

Obilo sladkanja :-*

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
Odgovori #2 : 04 December 2005, 19:19:12
Maruša super tema.Sem jo že tolikokrat mislila odpret :P ;D



A ni tole Ana ..  ;D :D



KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #3 : 04 December 2005, 19:35:49
Jagodno pecivo

Biskvit :
3 jajca, 7 dag sladkorja, 5 dag moke, 2 žlici kakava v prahu ( grenak)

2 jagodna pudinga, 8 dl mleka, 2-3 žlice sladkorja (jaz sem malo več dala  :D )

25-30 dag svežih jagod, 1 preliv za torte  (ni nujno, lahko pa date)

------------------------------------------------------------------------------------
Rumenjake in sladkor penasto vmešajte. Zmesi postopno dodajajte moko in kakav v prahu ob neprestanem mešanju. Na koncu rahlo vmešajte čvrsto stolčeni sneg iz beljakov. Zmes vlijte v namaščen in pomokan pekač (25x35 cm) in pecite v segreti pečici na okoli 180°C okoli 15 minut.
Prašek za puding dobro zmešajte s sladkorjem in 1 dl mleka. Preostalo mleko zavrite, dodajte raztopljeni prašek za puding in kuhajte nekaj minut ob neprestanem mešanju.
Kuhani puding prelijte po pečenem biskvitu in pustite, da se ohladi.

Po želji preko pudinga razporedite na rezine narezane sveže jagode, na katere s pomočjo čopiča nanesite preliv za torte.

Dober tek  ;D ;D ;D :P

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #4 : 04 December 2005, 19:42:23
Sočne kocke

Biskvitno testo :

20 dag moke, 20 dag sladkorja v prahu, 4 jajca, 1 vanilijev sladkor, 1 pecilni prašek, 1 dl mlačne vode, 1 dl olja

Nadev :

jabolka, sladkor, cimet, 2 pudinga, sladkor, 2 sladki smetani, sladkor v prahu

1 kg jabolčnih krhljev skuhamo v sladkani vodi s cimetom. Kompot odcedimo ter spasiramo z mešalnikom. Nadev namažemo na ohlajeno testo.
V enem litru preostale kompotove vode skuhamo dva pudinga (pomaranča, borovnica ali jagoda), ter ju razprostremo po jabolkah. Stepemo še dve sladki smetani ter ju namažemo po vrhu ali okrasimo z dresirno vrečko. Posujemo še s čokoladnimi drobci in razrežemo.


"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #5 : 04 December 2005, 19:49:09
Ok, še ta slavni atomski štrudelj  ;D ;D , ko kogar koli vprašam, če ga je že jedel, pravi, da še sploh ni slišal zanj  ??? ::) ;D

Atomski štrudelj

Pekač namažeš z margarino in potreseš z moko. Dodaš naribana in posladkana jabolka (sladka) ter jih pomokaš. Čez namažeš zmes iz skute, 2 jajc, sladkorja, kisle smetane in vanilijevega sladkorja (ne sme biti kislo) - ta zmes mora biti dobro premešana in pomokana.
Pekač daš v pečico na 200°C. Pripraviš sladko smetano, 3 jajca in sladkor - to stepeš in poliješ po zmesi iz skute.
Pečeš še približno 3/4 ure (dokler da skorja na vrhu rahlo porjavi)
 

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #6 : 04 December 2005, 20:24:06
Lp, vam bom jaz zaupal majhno skrivnost velikega kuharja  ;) :)... recept je sledeč...


vanilijin puding- kupiš vrečko pudinga dr.oetker( nisem ziher če sem prou napisu sam neki v tem smislu  :) ) . Vsebino vrečke streseš v 2dcl hladnega mleka in potlej zavreš pou litra mleka in ko pač zavre vse to skupi zmešaš in skuhaš do goste kaše in potlej daš v posodice in daš hladit  :)


Lp in dober tek  :P

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #7 : 04 December 2005, 20:26:47
Sib lol -  hvala..... ::) ;D ;D

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #8 : 04 December 2005, 20:29:25
ni zekej  ;) vedno rad pomagam... sej sem znau tut sladoled narest sam sem mal pozabu tko da bom ta recept drugič napisu...



LP  ;D

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #9 : 04 December 2005, 20:44:30
Ja točno, si me za sladoled spomnil  ;D

Karamelni sladoled

5 dl mleka, 250 g sladkorja, 3 rumenjaki
2 dl smetane, 70 g olupljenih mandljev, mandljevo olje
1 vafelj ali piškot na odmerek

1. Mandlje stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko, jih v pečici opražimo, nato pa olupimo in nalistamo. V kozici zmešamo mleko in smetano ter počasi zavremo. V skledi stepemo rumenjake in 120 g sladkorja, da dobimo svetlo penasto kremo, ki ji dodamo vrelo mešanico mleka in smetane.

2. V drugi kozici na suho počasi topimo preostali sladkor in ga od časa do časa premešamo. Ko postane zlatorjave barve, ga odstavimo z ognja in mu med mešanjem postopoma prilijemo približno 1 dl vrele vode. Karamel mora ostati tekoč, zato ga shranimo na toplo v vodno kopel.

3. Kremo prelijemo v kozico in jo med mešanjem na šibkem ognju zgostimo,vendar ne sme zavreti. Ko doseže temperaturo 85 °C, ji dodamo 2/3 karamela in na zelo šibkem ognju 5 minut mešamo.

4. Na rahlo naoljen krožnik zlijemo preostali karamel in pustimo, da se tanka plast strdi. Karamelno kremo odstavimo z ognja, jo popolnoma ohladimo in predenemo v strojček za sladoled. Čez približno 45 minut je sladoled gotov. Po kosmičih ga nadevamo v dobro ohlajene kupe ter vsako okrasimo z drobci karamela, mandljevimi lističi, vafljem ali piškotom (ali z vsem tem  ;D ;D )

Ok, zdaj pa dosti receptov z moje strani  :D  :P

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #10 : 04 December 2005, 20:53:26
Ja se opravičujem...Ana.

Aja.Ana jaz se pa priporočam za tvoj recept marmornega kolač,ker tvoj je tako sočen :P.Moj je presuh :-\

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #11 : 04 December 2005, 20:56:20
A ima kdo kak fajn (res fajn) recept za medenjake ?  ??? ;D

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


Lola

  • Gost
Odgovori #12 : 04 December 2005, 20:59:57
Zakon tema, sem prav vesela da ste jo  odprli. Ko bodo počitnice bom imela čas pa bom kaj spekla. najbolj rada bi kakšne muffine. Zadnič sem poskusila naredit kavine muffine in kaj je ratalo - raje ne vprašajte vse je šlo v smeti.
Več sreče prihodnjič :)



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #13 : 04 December 2005, 21:03:38
Za muffine imam jest mnogo receptov.Muffini rulzz pa torte.Sovražim pa peko piškotov...

Aja...a kdo dela doma orehe?S čim jih polnite?

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #14 : 04 December 2005, 21:08:26
a kdo zna recept za angleški puding...  :)

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #15 : 04 December 2005, 21:23:41
To je kao angleški puding, recimo no  ::) ;D

TRADICIONALNI BOŽIČNI PUDING
230 g. masla
180 ml konjaka
sok in nastrgana lupina 2 limon
nastrgana lupina 2 pomaranč
4 jajca
230 g črnih drobtin
po 230 g ribezovih jagod, rozin in muškatnih rozin
230 g rjavega trsnega sladkorja
85 g celovite moke
85 g sesekljanih prepraženih mandljev
85 g. sesekljanih prepraženih lešnikov
85 g. sesekljane ingverjeve korenine
1 veliko sesekljano jabolko
po 1 žlička zmletega pimenta in muškatnega oreška
1/2 žličke mletih klinčkov

Maslo in sirup segrejemo v kozici na blagem ognju. Ko se zmes ohladi, primešamo konjak, limonin sok in nastrgani lupinici, nato vtepemo še jajca. Preostale sestavine zmešamo v veliki skledi. Med suhe sestavine primešamo jajčno mešanico in vse skupaj stresemo v dobro namaščen okrogel kilogramski model za puding. Kuhamo 6 ur na sopari. Preden odstranimo model, ohlajamo 10 minut. Kuhan puding, zavit v plastično folijo, lahko hranimo do dva meseca. Preden ga ponudimo, ga moramo kuhati še cca uro in pol. Zadostuje za 16 oseb.

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #16 : 04 December 2005, 21:30:30
To je kao angleški puding, recimo no  ::) ;D

TRADICIONALNI BOŽIČNI PUDING
230 g. masla
180 ml konjaka
sok in nastrgana lupina 2 limon
nastrgana lupina 2 pomaranč
4 jajca
230 g črnih drobtin
po 230 g ribezovih jagod, rozin in muškatnih rozin
230 g rjavega trsnega sladkorja
85 g celovite moke
85 g sesekljanih prepraženih mandljev
85 g. sesekljanih prepraženih lešnikov
85 g. sesekljane ingverjeve korenine
1 veliko sesekljano jabolko
po 1 žlička zmletega pimenta in muškatnega oreška
1/2 žličke mletih klinčkov

Maslo in sirup segrejemo v kozici na blagem ognju. Ko se zmes ohladi, primešamo konjak, limonin sok in nastrgani lupinici, nato vtepemo še jajca. Preostale sestavine zmešamo v veliki skledi. Med suhe sestavine primešamo jajčno mešanico in vse skupaj stresemo v dobro namaščen okrogel kilogramski model za puding. Kuhamo 6 ur na sopari. Preden odstranimo model, ohlajamo 10 minut. Kuhan puding, zavit v plastično folijo, lahko hranimo do dva meseca. Preden ga ponudimo, ga moramo kuhati še cca uro in pol. Zadostuje za 16 oseb.


fuj

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #17 : 04 December 2005, 21:41:00
 ;D Kako pa veš, da je 'fuj'  ??? :D

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #18 : 04 December 2005, 21:57:44
zgleda tko  :P :)

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
Odgovori #19 : 04 December 2005, 22:05:46
A ima kdo kak fajn (res fajn) recept za medenjake ?  ??? ;D
ravnokar jem take super dobre medenjake, ki so ogromni...res veliki....tok so dobri...rees božanski....so pa iz budimpešte sem jih kupila v eni trgovini z samo čokolado ;) ...se jim nisem mogla upret.....no sej na blagajni me je pa skori fršlok....ampak ja dobri pa so...mmm.....vse je v ceni ;)

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #20 : 04 December 2005, 22:20:13
A piše na vrečki recept  ;D ;D Verjetno ne  :-\

Je pa res ja, vse je v ceni  ;D (skor vse)

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


ursa

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.015
    • Točke: 18
Odgovori #21 : 05 December 2005, 07:40:42
tok receptov ste napisal da nevem kerga bi naredila...dej predlagite mi :)

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]


sarci

  • *
    • Prispevkov: 1.225
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 05 December 2005, 10:17:27
Ja točno, si me za sladoled spomnil  ;D

Karamelni sladoled

5 dl mleka, 250 g sladkorja, 3 rumenjaki
2 dl smetane, 70 g olupljenih mandljev, mandljevo olje
1 vafelj ali piškot na odmerek

1. Mandlje stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko, jih v pečici opražimo, nato pa olupimo in nalistamo. V kozici zmešamo mleko in smetano ter počasi zavremo. V skledi stepemo rumenjake in 120 g sladkorja, da dobimo svetlo penasto kremo, ki ji dodamo vrelo mešanico mleka in smetane.

2. V drugi kozici na suho počasi topimo preostali sladkor in ga od časa do časa premešamo. Ko postane zlatorjave barve, ga odstavimo z ognja in mu med mešanjem postopoma prilijemo približno 1 dl vrele vode. Karamel mora ostati tekoč, zato ga shranimo na toplo v vodno kopel.

3. Kremo prelijemo v kozico in jo med mešanjem na šibkem ognju zgostimo,vendar ne sme zavreti. Ko doseže temperaturo 85 °C, ji dodamo 2/3 karamela in na zelo šibkem ognju 5 minut mešamo.

4. Na rahlo naoljen krožnik zlijemo preostali karamel in pustimo, da se tanka plast strdi. Karamelno kremo odstavimo z ognja, jo popolnoma ohladimo in predenemo v strojček za sladoled. Čez približno 45 minut je sladoled gotov. Po kosmičih ga nadevamo v dobro ohlajene kupe ter vsako okrasimo z drobci karamela, mandljevimi lističi, vafljem ali piškotom (ali z vsem tem  ;D ;D )

Ok, zdaj pa dosti receptov z moje strani  :D  :P

O zakon, tole je drugace moj naj. sladoled ..  ;D Bom probala tale recept ..  ::) :P



Lanyca

  • Gost
Odgovori #23 : 05 December 2005, 13:46:08
Tiramisu   :D


Sestavine za 15 porcij.
Čas priprave: 30 minut.

Sestavine:

500 g Kremina
0,5 kg otroških piškotov
1,25 l hladne vode
0,25 l stepene sladke smetane
1,5 l tople instant kave (npr. Nescafé)
1 dl ruma
10 dag kakava v prahu
0,25 l stepene sladke smetane za dekoracijo
1,5 dl čokoladnega preliva
čokoladni okraski
       

 
Kremin med mešanjem z električnim mešalnikom počasi vsipamo v 1,25 l hladne vode. Mešamo 1,5-3 minute. Narahlo primešamo stepeno sladko smetano. Zmešamo kavo in rum. Polovico piškotov namočimo v mešanico kave in ruma in jih nato zložimo v pekač, velik približno 30 x 20 x 5 cm. Na plast piškotov stresemo polovico kreme, nanjo položimo drugo polovico namočenih piškotov. Prelijemo z drugo polovico kreme in pazimo, da je vrhnja plast ravna. S posebno strgalko zgladimo vrhnjo plast, da dobimo nazobčano strukturo. Na debelo potresemo s kakavom v prahu. Čez nekaj ur dobro ohlajen tiramisu razrežemo. Serviramo s stepeno sladko smetano in okrasimo s čokoladnim prelivom ali čokoladnimi okraski.
 
Dober tek ;)

Lp
Lanyca :D

 
 
 



Lanyca

  • Gost
Odgovori #24 : 05 December 2005, 13:57:55

Pečeni sladoled   (recept sem našla na kolinska.si, za to prvič slišim. :o)


Sestavine za 4 osebe.
Čas priprave: 30 minut.

Sestavine:

1 zavitek sladoleda ali manjša banjica
2-3 beljaki
75 g sladkorja
1 zavitek sladkorja z limono Regina
1 zavitek vanilin sladkorja Regina
kakav v prahu ali naribana čokolada
       

 
Iz beljakov stepemo trd sneg. Dodamo sladkor in oba sladkorja Regina. Vzamemo dobro zamrznjen sladoled, ga postavimo v posodo, odporno proti ognju, in ga z vseh strani obrizgamo s sladkim snegom. Damo v pečico, ogreto na 220° C, in pečemo tako, da je vključen samo žar, toliko časa, da se sneg zlato rjavo zapeče. Potresemo s kakavom ali z naribano čokolado in ponudimo. ;D :D


Ledena pravljica :-*

Sestavine:

Biskvit

7 beljakov (sneg)
7 žlic sladkorja
7 žlic moke
1 vrečka Regina pecilnega praška

Krema

7 rumenjakov
7 žlic sladkorja
7 žlic moke
1 l mleka
1 vrečka vanilin sladkorja Regina
1 margarina Rama 250 g
2 žlici sladkorja
 
Glazura

4 rebra čokolade
7 dag margarine Rama
4 žlice mrzle vode
1 jedilna žlica sladkorja
       

 
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu postopoma dodajamo sladkor ter presejano moko s pecilnim praškom. Biskvit spečemo (kot rulado). Debel naj bo približno dva prsta. Pečen biskvit prelijemo z 1 dl vrelega mleka. Kremo pripravimo tako, da damo kuhati 9 dl mleka. Medtem 1 dl mleka zmešamo s spenjenimi rumenjaki, sladkorjem in z vanilin sladkorjem. Tako dobljeno zmes vmešamo v vrelo mleko. Mešamo počasi. Ko se masa nekoliko skuha, jo ohladimo, dodamo stopljeno margarino in dve žlici sladkorja. Na ohlajen biskvit damo kremo, ki smo jo pripravili.

Glazuro naredimo iz naštetih sestavin. Kuhamo jo nad soparo. Ne sme zavreti. Polijemo jo po kremi in tako pripravljeno sladico postavimo v hladilnik za nekaj ur. Preden postrežemo, sladico razrežemo na kocke. Najbolje teknejo mrzle kocke iz hladilnika.
 

Lp Lanyca ;D ;)

 




*matei*

  • pejnourt
  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: -35
  • Porihtanc
Odgovori #25 : 05 December 2005, 14:58:45
Baaaah, vsi vasi recepti ne sezejo do kolen strudlu moje stare mame. :P



anana

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 539
    • Točke: 15
Odgovori #26 : 05 December 2005, 16:10:10
T.M.T, nič hudega (motiti se je človeško ;D ::)) :). Pa še recept peciva, ki ste ga jedli na PeSjanarskem srečanju:

MARMORNI KOLAČ
- 12,5 dkg masla ali margarine
- 3 jajca
- 25 dkg sladkorja
- 10 žlic mleka ali jogurta
- 3 žlice olja
- 25 dkg moke
- 0,5 vrečke pecilnega praška
- 2 žlici kakava z malo mleka
- maslo za pekač

Penasto umešamo maslo ali margarino, primešamo posamično rumenjak za rumenjakom in sladkor. Mešamo, da je lepo rahlo in naraslo. Prilijemo mrzlo mleko ali jogurt in olje. Rahlo primešamo trd sneg in moko s pecilnim praškom. Oboje dodajamo po malem in izmenoma. Testo razpolovimo na dva dela, prvi ostane tak kot je, drugega pa obarvamo s kakavom, ki je zmešan z nekaj kapljicami mleka. Pekač namažemo z maslom. S testom ga napolnimo tako, da izmenično dodajamo po eno žlico vsake vrste testa. Po vrhu potegnemo črte z vilicami. Pečico segrejemo na 180° in pečemo približno 40 minut.

Pa dober tek :)!

Lp, Ana



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #27 : 05 December 2005, 16:51:22
Evo...7 žlic več je mleka :).Tale je mnogo bolši...

Aja...kolincka.si.Mega dobri recepti.Jih imam v Wordu mnogo preveč,v predalu tudi...sploh ne morš vsega sprobat :P.

Pa še tule recept za kokosove kocke (tudi s srečanja):

Potrebujemo:
*6 rumenjakov
*1 jogur. Lonček sladkorja
*1/2 jogur. Olja
*1/2 jogur. Mleka
*7 velikih žlic moke
*1 pecilni prašek
*na koncu sneg 6 beljakov

Peci na velikem pomaščenem pekaču na 180° ,dokler ne porjavi. Pustimo ohladiti.

Krema:
*8dl mleka
* 1cel in 1/2 jogur. Sladkorja
1 vanilijev sladkor

Vse skupaj zakuhaj in ko začne vreti dodaj še 2dl mleka,zmešanega z 8 velikih žlic gustina. Počasi mešaj nekaj časa,da se zgosti. Pusti,da se ohladi in vmes večkrat premešaj.
V hladno zmes dodaj 250g margarine zmešane s 100g kokosove moke. Vse skupaj dobro premešaj. Maso pomaži po hladnem biskvitu in posuj s kokosovo moko. Lahko okrasiš še z mandelji in narežeš na kvadratke

P.S:jugur= Jogurtov lonček

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


KamI

  • *
    • Prispevkov: 739
    • Točke: 7
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #28 : 05 December 2005, 17:06:05
http://www.kulinarika.net , tu jih je tud veliko  ;)

Pa še na straneh posameznih trgovin (Era, Tuš...)  :D

Pa še en zelo zelo zelo enostaven recept (ni treba pečt) :

Čokoladne kroglice

Za 10-12 kroglic :

50 g masla ali margarine
3 zvrhane žlice sladkorja
1 zvrhano žlico kakava
1 zvrhano žlico ovsenih kosmičev
mleko po občutku (piše 2-3 žlice, sam pol pride ćist tekoče ven, tak da, po malo dolivajte, dokler je masa še fajn gosta)
mrvice (čokoladne ali pisane)

Vse sestavine razen mrvic dobro premešamo in zgnetemo z rokami v gosto rjavo testo. Iz testa nato oblikujemo kroglice in jih povaljamo po mrvicah. Preden kroglice ponudiš, jih postavi za pol ure v hladilnik.  ;D ;D

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha


Lanyca

  • Gost
Odgovori #29 : 06 December 2005, 13:54:20
Baaaah, vsi vasi recepti ne sezejo do kolen strudlu moje stare mame. :P


No kak pa te je recept ;) da je tako dobro. Meni niso ravno pri srcu. 8) ::)