Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609134

Urška

• *
Odgovori #1080 : 21 Februar 2010, 18:28:36
Jaz bom tam in ne grem od tam dokler ne dobim odgovorov na zapisana vprašanja, pa če sedimo do jutra.

Jean

• *
Odgovori #1081 : 21 Februar 2010, 18:39:30
Jaz bom tam in ne grem od tam dokler ne dobim odgovorov na zapisana vprašanja, pa če sedimo do jutra.

Urška, bom zraven tebe.

Kurja vas

• *
Odgovori #1082 : 21 Februar 2010, 18:43:24
Tu jaz bom vztrajal ob Urški in Jean, bom za vsak slučaj vzel dopust  8)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1083 : 21 Februar 2010, 18:59:40
Urška ali Kurja vas, Deteljica in podobni-a vas ne mika, da bi kandidirali, za predsednika oz. bili pri vrhu KZS. Rabimo nekoga, ki je nepodkupljiv, odločen in pošten, zahteven.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

isla

• *
  • ash
Odgovori #1084 : 21 Februar 2010, 20:18:08
Če ne bodo predlagali izredne skupščine, jo lahko tam zahtevamo!

Tam jo boste/bomo lahko zahtevali le če bo prisotna polovica članov društev, ki so članice kzs.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1085 : 21 Februar 2010, 20:27:00
No ja, sam se kar strinjam z zakonodajo, ki bi omejila število psov za recimo eno gospodinjstvo, sploh zahtevnih pasem , ter tudi omejitev pasem ki so bile prvotno rejene kot borilne. Podobno kot imajo to Angleži
Raje slab zakon , kot pa to srdito zanašanje na zdravo presojo lastnikov, mislim že bežen pogled na splošno mentaliteto velikega dela lastnikov psov pri nas daje vedeti, da brez jasnih nekompromisnih  določil, stvari ne bode šle na bolje. Žal je v Sloveniji vedno potrebna drama, da se kam premakne

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

saba

• *
Odgovori #1086 : 21 Februar 2010, 21:00:32
No ja, sam se kar strinjam z zakonodajo, ki bi omejila število psov za recimo eno gospodinjstvo, sploh zahtevnih pasem , ter tudi omejitev pasem ki so bile prvotno rejene kot borilne. Podobno kot imajo to Angleži
Raje slab zakon , kot pa to srdito zanašanje na zdravo presojo lastnikov, mislim že bežen pogled na splošno mentaliteto velikega dela lastnikov psov pri nas daje vedeti, da brez jasnih nekompromisnih  določil, stvari ne bode šle na bolje. Žal je v Sloveniji vedno potrebna drama, da se kam premakne
A bejž no!  >:(

Grem stavit, da obstoječega zakona nisi niti prebral! Ker, če bi ga, potem bi vedel da je v njem vse prav lepo zapisano. Le eno napako ima: nihče ga ne upošteva, ne tisti, ki so ga pisali, ne tisti za katere je bil napisan. Pa hudo naiven moraš bit, če misliš, da se bodo tisti lastniki, ki grejo tebi (pa vsem ostalim tudi) na živce, novega zakona kaj bolj držali kot obstoječega!

Temo mogoče zanima, kako je prepoved določenih pasem potekala v nekaterih okrajih Nemčije? Tako, da so v velikih halah odvzemali in zbirali pse "nevarnih pasem"! Pasji Auschwitz!  >:(

In ko si že tak ekspert, a mi prosim našteješ pasme, ki so "jih prvotno redili kot borbene"??

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1087 : 21 Februar 2010, 21:28:25
A bejž no!  >:(

Grem stavit, da obstoječega zakona nisi niti prebral! Ker, če bi ga, potem bi vedel da je v njem vse prav lepo zapisano. Le eno napako ima: nihče ga ne upošteva, ne tisti, ki so ga pisali, ne tisti za katere je bil napisan. Pa hudo naiven moraš bit, če misliš, da se bodo tisti lastniki, ki grejo tebi (pa vsem ostalim tudi) na živce, novega zakona kaj bolj držali kot obstoječega!

Temo mogoče zanima, kako je prepoved določenih pasem potekala v nekaterih okrajih Nemčije? Tako, da so v velikih halah odvzemali in zbirali pse "nevarnih pasem"! Pasji Auschwitz!  >:(

In ko si že tak ekspert, a mi prosim našteješ pasme, ki so "jih prvotno redili kot borbene"??

Seveda,
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dog_fighting_breeds

Kar se pa tiče obstoječega zakona, To je podoben argument, kot tistega za cestno prometne predpise češ itak imamo dober zakon če bi se le izvajal dosledno, zato spremembe niso bile potrebne, statistike pa jasno kaže na drugače. V eni izmed teh tem o obveznem privezu psa in registru navarnih psov, se je ogromno lastnikov pritoževal in zgražal "češ moj pes pa samo ščipa in se igra"
Ljudje pes je vaša odgovornost in od nikogar drugega in če ima sosed krdelo recimo doge argentin v poseljenem okolju, kjer je po možnosti tudi dosti otrok pač slednje ogroža okolico. Žal se zakonodaja ne more zanašati zgolj na  presojo lastnika. Tako da menim da je v trenutni podobi slednja premila tako iz vidika zaščite živali kot zaščite pred neodgovornimi lastniki.
 Vedno je nekdo drug kriv: zakon,. inšpekcija, policija, politiki...nikakor pa kolektivno lastniki sami

In ne, takšen odvzem psov me ne bi motil; bolje to kot pa da zgolj zaradi osebne svobode posameznika so potencilano ogroženi  drugi;
Sem tudi sam ljubitelj psov ampak nekateri rado gredo predaleč,

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

n+n

• *
Odgovori #1088 : 21 Februar 2010, 21:36:17
Citiraj
Temo mogoče zanima, kako je prepoved določenih pasem potekala v nekaterih okrajih Nemčije? Tako, da so v velikih halah odvzemali in zbirali pse "nevarnih pasem"! Pasji Auschwitz!

Citiraj
In ne, takšen odvzem psov me ne bi motil; bolje to kot pa da zgolj zaradi osebne svobode posameznika je ogrožena celotna okolica;

Davor, daj ne govori neumnosti. Predstavljaj si zadevo pod malo drugačnimi okoliščinami - da bi se panika zganjala zaradi lovskega psa, ki bi naredil pi**** v gozdu, in bi se sprejel nov zakon, ki bi prepovedoval kakršnekoli lovske pse (mešance ali rodovniške). In zakon bi veljal tudi za nazaj, tako da bi kar naenkrat bil ti s svojim beaglom prisiljen iti na tak odvzem psa... ne vem če bi potem še vedno tako nonšalantno govoril, da te takšen odvzem psov nebi motil  >:(

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1089 : 21 Februar 2010, 21:49:12
verjetno statistično gledano beagli naredijo manj smrtnih ali drugače fizičnih poškodb kot recimo kakšen  ameriški pit bull terier, ki je recimo v Angliji prepovedan, govorim o neposredni grožnji človeku.
In ja, če bi moj pes /pasma ogrožal sočloveka, neglede da je družinski član, bi za slednje prevzel odgovornost;

Vem, da je  kar nekaj lastnikov in ljubiteljev zgoraj omenjenih psov, ki so primerni za njih in ti bi tukaj potegnili ta kratko. Ampak če uporabim primerjavo v kontekstu zakona o strelnem orožju, ki temelji ravno na možnost zlorabe, če bi vsakdo imel dostop do orožja (in tak pes je lahko mirne duše to), ne bi tole vplivalo na varnost okolice?

Potrebno je na zadevo gledati manj z čustvi in več z praktično realnostjo, ti psi ogrožajo ljudi, tako last krdel, pa zato ni žival kriva, sem prepričan da noben pes ni iz osnove navaren, ampak so lahko navarni lastniki, Bodisi zaradi neumnosti, naivnosti, objestnosti, ali precenjevanja svojih sposobnosti

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1090 : 21 Februar 2010, 21:56:22
Zakaj bi človek moral imeti omejeno število psov, četudi zahtevnih. Če jih OBVLADA? Naj se uvedejo psihotesti za bodoče lastnike psov, naj se visoko kaznuje vse tiste, ki nepremišljeno nabavijo psa-naj pustijo nedolžne na miru in se ukvarjajo s tistimi, ki ustvarjajo probleme.

In PROBLEM NISO lastniki 4 VZGOJENIH psov NAD 40CM plečne! Problem je samovolja 3 ljudi, ki so delali mimo statuta, mimo vseh logičnih načel, mimo vseh nas, mimo kinologov in ki so postavili pod vprašaj vse tiste, ki imajo po 3 in več psov in ne ustvarjajo problemov, ne tekmujejo in ne vzrejajo. Klinc pa taki strokovnjaki, saj niso strokovni.
In kaj dela tukaj Rotner?!? >:( S hrti ljudje načeloma ne tekmujejo, vsaj ne s posvojenimi in kaj potem če ima nekdo 3 neproblematične hrte???
Ja treba bo menjat vodstvo, nedvomno.
Ohh naj bo pristonih več kot 50% vseh predsednikov KDjev v SLO.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #1091 : 21 Februar 2010, 21:59:12
Kakšna izjava!  ::)
Ti maš pa konkretne predsodke. Če te tako skrbi pa predlagaj psihoteste kot za orožje ne pa navijat za poboj nedolžnih. Svašta...

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1092 : 21 Februar 2010, 22:07:16
poboj nedolžnih... problem je ta , da poskušate tole forsirati na podlagi splošne ljubezni do psa in ravno zaradi tega razne peticije in pobude društev vedno padejo v vodo :
Potrebno je biti  vsaj malo objektiven ob dani statistiki in predvsem samokritičen, varnost ljudi  mora biti VEDNO prioriteta pa naj imamo živali še tako radi.

Verjetno je tudi Baričevič smatral da obvlada pse, kakor večina katerih pes je napadel človeka ali drugo žival

Šapa

• *
Odgovori #1093 : 21 Februar 2010, 22:21:24
Ja, Angleži imajo pa res najboljši zakon. Tak, ki ne samo, da ni spremenil celotne situacije s pasjimi ugrizi, ampak je celotno zadevo še poslabšal, saj se je število napadov drastično povečalo. ::)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7264620.stm

Sita sem že teh idej o prepovedi pasem pa zdaj o zmanjšanju števila psov na gospodinjstvo pa kaj jaz vem kaj si bo folk še izmislil  ::)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #1094 : 21 Februar 2010, 22:23:22
Prepovedat vse avtomobile ki vozijo več kot 50 km/h!  :-X

Koliko ljudi je umrlo zaradi psov in koliko v prometnih nesrečah? Baje v zadnjih 4 letih 30 v celi evropi zaradi psov. Mi poveš koliko pa zaradi avtomobilov? Ali koliko zaradi strelnega oržja. Lahko se omejiš samo na nesreče pri lovu...  ::)

Če kdo potrebuje tukaj malo zdrave pameti sigurno niso drugi forumovci.

Kar se pa točno teh bogih bulmastifov tiče, bi jih morali uspavat že zdavnaj, samo kaj ko so imeli veze in poznanstva...  :-X

Da bi pa zaradi norcev morali uspavat vse, bi bili pa še večji norci. Za moje pojme so pa norci tudi tisti, ki trdijo da si niso zaslužili smrti. Ampak samo tile dotični psi! Odgovorni bi pa morali sedet v kakšnem zaporu!
Tu se je lepo pokazalo, da je za dejanja svojih psov odgovoren lastnik. Je plačal za to očitno.

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #1095 : 21 Februar 2010, 22:25:14
Čestitke angležem  :-X

saba

• *
Odgovori #1096 : 21 Februar 2010, 22:29:29
Seveda,
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dog_fighting_breeds
Zelo zanimiv vir - za domačo nalogo lahko primerjaš tu naštete pasme s seznamom FCI priznanih pasem.
Zanimivo, na seznamu je tudi Bostonski terier!  :o
Citiraj
Kar se pa tiče obstoječega zakona, To je podoben argument, kot tistega za cestno prometne predpise češ itak imamo dober zakon če bi se le izvajal dosledno, zato spremembe niso bile potrebne, statistike pa jasno kaže na drugače.

In kaj pravi statistika danes? Kot jaz vem, število prometnih nesreč še vedno narašča, spreminja se le razmerje med razlogi za nesrečo: vse več tistih zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola..

Ne, ZZZiv nisi prebral. Če bi ga, potem bi ti bilo jasno, da se šteje za nevarnega vsak pes, ki je že enkrat neizvano ugriznil/poškodoval DRUGEGA PSA ali človeka. Ko ugrizne drugič, gre na prevzgojo, na javnih površinah je obvezen nagobčnik  in povodec. Če bi se to v praksi dejansko izvajalo, je meni osebno to dovolj za občutek lastne varnosti, ne rabim nobenega pasjega rasizma!

Citiraj
In ne, takšen odvzem psov me ne bi motil; bolje to kot pa da zgolj zaradi osebne svobode posameznika so potencilano ogroženi  drugi;
Sem tudi sam ljubitelj psov ampak nekateri rado gredo predaleč,
Tale tvoja izjava ja pa nevredna karkšnegakoli komentarja!! >:(

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1097 : 21 Februar 2010, 22:41:24
Prepovedat vse avtomobile ki vozijo več kot 50 km/h!  :-X

Zanimivo, v ZDA imaš ravno to , pa lahko narediš primerjavo smrtnih nesreč glede na prebivalca z nami;

Citiraj
Ne, ZZZiv nisi prebral. Če bi ga, potem bi ti bilo jasno, da se šteje za nevarnega vsak pes, ki je že enkrat neizvano ugriznil/poškodoval DRUGEGA PSA ali človeka. Ko ugrizne drugič, gre na prevzgojo, na javnih površinah je obvezen nagobčnik  in povodec. Če bi se to v praksi dejansko izvajalo, je meni osebno to dovolj za občutek lastne varnosti, ne rabim nobenega pasjega rasizma!

vključenih je dosti preveč abskurnih pogojev; prevzgoja, ki ni obvezna in kjer ni enotnega programa oz. avtoritete, nekateri bi celo psihoanalize lastnikov (na podlagi kakšnih finančnih sredstev? ) ter ocene primernosti lastnika; čeravno po drugi strani bentite kako sistem ne deluje in se ga izrablja na podlagi vez... Prepoved , te izrabe onemogoči, enostavno.

Naj še enkrat poudarim, nekateri priorizirate ljubezen do psa pred varnostjo človeka, me res zanima če bi bili tako odprti, če bi bili recimo sami vključeni v takšno situacijo (ne da bi to hotell)

Citiraj
Zelo zanimiv vir - za domačo nalogo lahko primerjaš tu naštete pasme s seznamom FCI priznanih pasem

torej teh pasem ni v javnosti, recimo doge argentine?

Citiraj
In kaj pravi statistika danes? Kot jaz vem, število prometnih nesreč še vedno narašča, spreminja se le razmerje med razlogi za nesrečo: vse več tistih zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohol

Ali je država kriva ker ljudje vozijo pijani ? ravno na takšni podlagi prelagate celotno krivdo na VURS

Kot rečeno, nekateri prioritizirate ljubezen do psa pred varnostjo človeka, me res zanima če bi bili tako odprti, v primeru da se bi sami znašli v tej situaciji kot žrtev.
Tako da predlog KZS o obveznem nagobčniku in kilaži, se mi po mojem mnenju ne zdi napačen

Chiba

• *
Odgovori #1098 : 21 Februar 2010, 22:50:40
No, da ne bomo govorili o nonšalantnem obnašanju lastnikov "pridkanih" pasem, ki jih redno srečujem v življenju ampak za razmislek, Davor, si predstavljaj čas, leta in denar, ki s(m)o ga lastniki ti. nevarnih pasem porabili za vzgojo in prijetno sobivanje s temi živalmi. In po vsem tem naj bi šli naši psi pod inekcijo? Yeah right. Dokler ne bodo vsi psi registrirani in rodovniški realne statistike pasem niti ne moreš imeti, ker nimaš dokaza kaj ta pes dejansko je in kaj se skriva za njim in se bo dogajalo to kar se je v Angliji z uvedno BLSa - če nimaš dokaza, da tvoj pes ni to kar nek lolek misli da je, adijo.

In mimogrede, dogo argentino niso bili nikoli uporabljani za boje ampak je bila pasma vzgojena za lov na divje prašiče.

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

n+n

• *
Odgovori #1099 : 21 Februar 2010, 22:51:50
In ja, če bi moj pes /pasma ogrožal sočloveka, neglede da je družinski član, bi za slednje prevzel odgovornost;

prevzeti odgovornost ne pomeni pobiti vseh primerkov določene pasme  ::)

saba

• *
Odgovori #1100 : 21 Februar 2010, 22:53:42
poboj nedolžnih... problem je ta , da poskušate tole forsirati na podlagi splošne ljubezni do psa in ravno zaradi tega razne peticije in pobude društev vedno padejo v vodo :
Potrebno je biti  vsaj malo objektiven ob dani statistiki in predvsem samokritičen, varnost ljudi  mora biti VEDNO prioriteta pa naj imamo živali še tako radi.

Če ti nam očitaš ljubezen do psov, potem lahko jaz tebi šovraštvo do psov, ki niso beagli!

Peticije si tudi nisi prebral - RAZUM, ODGOVORNOST in STROKOVNOST, Davor, k temu poziva! K nobenim čustvom! Zaradi "čustev" hočejo spremenit zakonodajo, pa ne ljubezenskih.

Pa če že mahaš s statistiko ugrizov (slovensko, ker pač živimo v Sloveniji), si jo tudi preberi! Pes "tvoje" pasme je tudi v njej, moje "nevarne" pa ne!

Šapa

• *
Odgovori #1101 : 21 Februar 2010, 22:57:06
Prepoved , te izrabe onemogoči, enostavno.
Zdaj se pa že smešiš no...  ::) Par besed o prepovedi pasem in NEdelovanju teh prepovedi:

Prvo, kot prvo bi lahko upoštevali strokovno mnenje organizacij z več znanja in izkušenj, kot jih premoremo sami, kot je naprimer FVE (Federation of Veterinarians of Europe):

http://www.fve.org/news/position_papers/animal_welfare/fve_00_039_dangerous_dogs.pdf

• Although some countries have adopted breed-specific measures, there is no scientific or statistic evidence to suggest that these effectively reduce the frequency or severity of injuries to people.
• To date, no scientific criteria have been identified by which it can be determined that a dog is dangerous by simply describing its racial or other physical parameters.
• Breed-specific legislation has been shown to be difficult to apply due to the problem of defining breeds and breed types. This has been a major source of controversy.
• Breed-specific legislation engenders a false and dangerous perception that breeds not included will not show aggression. Aggression is a normal behaviour and can be shown by any dog of any breed, type or mixed breeding.
• Breed-specific legislation does not discriminate between individual members of a breed, many of which may not be predisposed to aggressive behaviour. Rather, all dogs of a specific breed, whatever their behaviour, are subject to the same restrictions.

Za zgled bi lahko vzeli države, ki so zakone o prepovedi pasem že opustile in problem rešile na bolj učinkovit način:

Nizozemska je leta 1993 sprejela zakon, ki je prepovedal vse pse tipa pit bull. Leta 2000 so temu spisku dodali še pasmo rottweiler, vendar s tem niso rešili problema. Število napadov psov vseh pasem na ljudi se ni zmanjšalo. Po 15 letih je bil zakon umaknjen in oblasti so se usmerile v doslednejše izvajanje že obstoječih zakonov, ki veljajo za lastnike vseh psov ne glede na pasmo.

http://www.torontohumanesociety.com/newsandevents/stories/2008/08-08g.asp#0808g_cont
“Dutch Minister of Agriculture, Gerda Verburg, announced to the parliament that the rule banning pit bulls in the Netherlands would be lifted. After fifteen years, it has been found that the ban has been ineffective.”

http://dogtrainingireland.ie/blog/2008/08/03/netherlands-remove-their-ban-on-pit-bulls/
“The main reason for the lift was because it was found to be ineffective.”
Now existing laws will be enforced. These include making sure dogs are on lead and the promotion of education programs.”

http://www.expatica.com/nl/news/local_news/Dutch-Agriculture-Minister-scraps-pit-bull-ban.html
“The minister has decided to scrap the ban because it has not led to a reduction in the number of biting incidents.”

Italija je sprejela zakon, ki je prepovedal 92 različnih pasem. Ker se to ni obneslo so seznam skrajšali na 17 pasem med katere so dali Ameriške Pit Bull Terrierje, Rottweilerje, Bullmastiffe, Ameriške Bulldoge in podobne pasme. Vendar se je tudi novejša izvedba zakona izkazala za nesmiselno in neučinkovito, zato so zakon marca leta 2009 umaknili, saj je lahko pes nevaren ne glede na pasmo, zanj pa odgovarja njegov lastnik.

http://network.bestfriends.org/campaigns/pitbulls/news.aspx?pID=10615
“The new law is built on the foundation that any dog, regardless of breed, can potentially be dangerous and it puts the responsibility—morally and legally—on the owners for a dog’s behavior.”

http://stopbsl.com/2009/03/17/italy-breed-blacklist-to-be-eliminated/
“The measures adopted in the previous laws had no scientific foundation. Dangerous breeds do not exist. With this law we have overcome the black list, which was just a fig leaf (over the larger problem), and we have increased the level of guarantees for citizens.”

Tudi zakon “Dangerous Dog Act”, ki prepoveduje določene pasme  v Veliki Britaniji se je izkazal, kot neuporaben, saj so se napadi psov po sprejetju tega zakona celo povišali.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7264620.stm
“The number of people treated for dog bites at hospitals in England has risen sharply.”

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/norfolk/7117048.stm
“…we know that any dog is capable of biting.”

Kanada, natančneje Calgary je še en odličen primer kako se da probleme rešiti tudi na drugačen način, brez neučinkovitih prepovedi določenih pasem. Kljub temu, da država ni uvedla nobenega novega zakona se je število napadov psov v zadnjih letih drastično zmanjšalo.

http://www.calgary.ca/docgallery/BU/animalservices/pawsitive_times_vol_7.pdf
“The bottom line is that proper training and control of all dogs are critical to ensuring public safety.”

http://www.amrottclub.org/bsl/assets/Calgary%20Dog%20Bites%20Fall.pdf
“A new pet owner bylaw was brought in three years ago that included stiffer fines and a recognition that aggressive behavior is normally traced back to irresponsible owners.”

Dejstvo je, da se je prepoved lastništva določenih pasem ne obnese, zato vedno več držav umika zakone o prepovedi pasem po celem svetu. Prav tako je uvedba takih zakonov zelo draga.

http://www.examiner.com/x-7742-Charlotte-Dog-Rescue-Examiner~y2009m6d30-Breed-specific-legislation-failing-globally
“Dog advocates and experts globally have argued that dogs are individuals and aggression cannot be pinned on specific breeds as a whole.”

http://network.bestfriends.org/11240/news.aspx
“Study shows breed bans not only unfair, but expensive to enforce.”

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1102 : 21 Februar 2010, 23:07:35
prevzeti odgovornost ne pomeni pobiti vseh primerkov določene pasme  ::)

Nisem niti ciljal na poboj , sicer to da se napadalnega psa izloči iz družbe je vsaj zame samoumevno, ampak nadaljna last in vzreja te pasme pri nas.

Citiraj
Pa če že mahaš s statistiko ugrizov (slovensko, ker pač živimo v Sloveniji), si jo tudi preberi! Pes "tvoje" pasme je tudi v njej, moje "nevarne" pa ne!

to je podoben argument , kot tisti z čivavo;  koliko "pridkanih" pasem pa je smrtno poškodovalo človeka in ga žrlo ?

In ne, ne sovražim nobene pasme, sem poudaril da ne verjame v navarne pse, vsekakor pa dvomim v sposobnost človeka

Citiraj
Davor, si predstavljaj čas, leta in denar, ki s(m)o ga lastniki ti. nevarnih pasem porabili za vzgojo in prijetno sobivanje s temi živalmi. In po vsem tem naj bi šli naši psi pod inekcijo?

Si predstavljam, bi hlinil če bi trdil, da bi imel isto mnenje če bi dejansko imel pasmo te vrste (in bi bil za to sposoben); sam bi raje videl obvezno šolanje, nemara licenco kot pa prepoved, to že zaradi zlorab ni pri nas možnost. Žal je pač tako.

Šapa

• *
Odgovori #1103 : 21 Februar 2010, 23:13:40
koliko "pridkanih" pasem pa je smrtno poškodovalo človeka?
Ogromno. Zelo veliko otrok podleže napadom po tvojem mnenju "pridkanih" pasem.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1104 : 21 Februar 2010, 23:15:33
v Sloveniji ? bi želel videti podatek, si namreč ne bi mislil, da so čivave tako krvoločni psi

saba

• *
Odgovori #1105 : 21 Februar 2010, 23:17:15
vključenih je dosti preveč abskurnih pogojev; prevzgoja, ki ni obvezna in kjer ni enotnega programa oz. avtoritete, nekateri bi celo psihoanalize lastnikov (na podlagi kakšnih finančnih sredstev? ) ter ocene primernosti lastnika; čeravno po drugi strani bentite kako sistem ne deluje in se ga izrablja na podlagi vez... Prepoved , te izrabe onemogoči, enostavno.
PREVZGOJA je po drugem ugrizu OBEZNA!!! Preberi si zakon že enkrat!!

Citiraj
Naj še enkrat poudarim, nekateri priorizirate ljubezen do psa pred varnostjo človeka, me res zanima če bi bili tako odprti, če bi bili recimo sami vključeni v takšno situacijo (ne da bi to hotell)
To sta počela Bariševič in Roterjeva! In po njiju dveh sodiš še vse nas ostale?
Kdo prioritizira? Po mojem vedenju lastniki majhnih cuckov, ki jih itak ni treba vzgajati in šolati ker so tko majčkeni! Da se potem derejo kot zmešani in zaganjajo v ljudi in pse!

Jaz ne sedam pijana za volan in vozim po predpisanih omejitvah. Ravno tako vem da je vsak pes najprej pes in ne glede na pasmo, velikost ali težo potencialno nevaren. In ker me preventivno ne kaznujejo že ko se usedem za volan in zavijem na javno cesto, pričakujem da ne bom apriori kaznovana zato, ker sem si omislila psa pasme, ki sem ji psihočno, fizično in "strokovno" kos, kar sem med drugim dokazala tudi na izpitih pred državno komisijo!

Citiraj
Tako da predlog KZS o obveznem nagobčniku in kilaži, se mi po mojem mnenju ne zdi napačen
In držiš fige v žepu, ker tvoj pe tehta manj kot 30 kg, a ne  ::)

saba

• *
Odgovori #1106 : 21 Februar 2010, 23:28:08
v Sloveniji ? bi želel videti podatek, si namreč ne bi mislil, da so čivave tako krvoločni psi

Citiraj
Med 274 psi na seznamu Veterinarske uprave RS (Vurs), ki so ugriznili človeka ali žival v letu 2008 in do 10. junija letos, je največ mešancev, in sicer 131. Sledi 50 nemških ovčarjev, po sedem rotvajlerjev in zlatih prinašalcev, po šest bernskih planšarskih psov, kraških ovčarjev in šarplanincev, po trije ameriški staffordski terierji, kokeršpanjeli in nemški lovski terierji, ostalo pa predstavljajo druge pasme.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1107 : 21 Februar 2010, 23:31:42
Citiraj
To sta počela Bariševič in Roterjeva! In po njiju dveh sodiš še vse nas ostale?

Ne sodim nikogar, sem prepričan da ste prepričani da obvladate svoje pse; in kljub senzaciji , dvomim da je to edini primer pri nas. Niti ne edini, kjer je človek nastradal

Citiraj
In držiš fige v žepu, ker tvoj pe tehta manj kot 30 kg, a ne  

Sam dvomim, da lahko izredno lahka oseba fizično oblvada pse, ki tehtajo  več kot sami, Pa ne sedaj, kako se pse obvlada mentalno, tule gre za navadno podcenjevanje živali

Saba, še enkrat : "koliko "pridkanih" pasem pa je smrtno poškodovalo človeka in ga žrlo ?", to da majhne pasme tudi rad grizejo pak ni skrivnost

Citiraj
PREVZGOJA je po drugem ugrizu OBEZNA!!! Preberi si zakon že enkrat!!

prevzgoja in to je sedaj večini jasno, je en vic, glede na število ugrizov letno, se vsekakor uspešno izvaja. Tukaj bo vedno prostor za zlorabo, toliko bolj ker koliko je meni znano naši inštruktorji napram tujini niso poklicni

saba

• *
Odgovori #1108 : 21 Februar 2010, 23:46:35
Citiraj
Sam dvomim, da lahko izredno lahka oseba fizično oblvada pse, ki tehtajo  več kot sami, Pa ne sedaj, kako se pse obvlada mentalno, tule gre za navadno podcenjevanje živali
Vprašaj lastnike, oz lastnice psov na tem forumu - ni jih malo, ki imajo precej težje mrcine, kot so one same. Jaz nisem kompetentna, ker imam trenutno psa, ki ima 15kg.

Davor, z nakupom prvega psa še nisi zaužil tudi vse kinološke znanosti tega sveta.

Citiraj
Saba, še enkrat : "koliko "pridkanih" pasem pa je smrtno poškodovalo človeka in ga žrlo ?", to da majhne pasme tudi rad grizejo pak ni skrivnost
Ti bom odgovorila kar z vprašanjem: koliko "nepridkanih" pasem pa je smrtno poškodovalo človeka in ga žrlo?
Jaz vem samo za ene točno določene pse. Majčkena pasma, ki skoči v obraz otroka, pravtako naredi veliko škodo, a ne?

saba

• *
Odgovori #1109 : 22 Februar 2010, 00:01:43
Vse bolj se mi dozdeva, da tebe tale tvoj beagle že zdaj ustrahuje in mu nisi kos  >:D In iz same nevoščljivosti in strahu dvomiš tudi v vse ostale skrbnike "nevarnih" in "velikih" psov!  :D