predvsem živali.. širok pojem 
http://www.youtube.com/watch?v=RF8fPkV9HNc
Tole žival si oglejte. " ko se Garfieldu odpuli"

Ta video me je spomnil, kako sem se pred par leti bala ene mačke. Delala sem v neki hiši, ki je bila prej stanovanjska in je pokojna lastnica hranila to sosedovo mačko. Ta je pa še po njeni smrti prihajala čekirat, če bo kaj dobila (prikradla se je notri) in se razburjala, ko je videla tam same tujce. Res je izgledala grozna, sploh v temi. Ko je zapihala, je bila trikrat večja.
Kar se tiče ti. "nevarnih pasem", moram reči, da mi nikoli niso nikoli dale razloga, da bi se jih bala. Npr. vedno občudujem, kako pitbulka v naši kraju vidi samo svojega gospodarja in frisbee, vso okolico pa ignorira. Eno dogo argentino sem se spoznala v čakalnici pri veterinarju in je pravi cuker. Sestrična ima dobermana, ki je tudi čisto prijazen. Sprašujem se, od kje predstava da so ti psi nevarni? Odgovor:
iz medijev, ki radi stvari napihujejo na podlagi par primerov. Koliko ljudi, ki se teh psov boji, ima dejansko slabo izkušnjo z njimi? Koliko od ljudi, ki ima ta strah, je v živo videlo popadljivega pitbulla? Jaz nikoli. Verjamem, da obstajajo (pri neodgovornih lastnikih), ampak kakšna je verjetnost, da jih srečam? Dovolj majhna, sa se mi ni treba sekirat zaradi tega. Ne vem zakaj bi zaradi strahu nekaterih, morali prepovedati vse te lepe pasme psov.
Edini psi ob katerih se počutim nelagodno, moram priznati, so psi, ki tavajo naokoli brez gospodarja (ter psi, ki lajajo izza ograje). Žal jih ni malo. Ni mi tak problem, če je pes spuščen in je gospodar nekje zraven in ga lahko odpokliče ali pa da lahko priteče in reagira v primeru, ko se kaj zgodi. Ko se pes sam sprehaja, pa si prepuščen sam sebi. Na srečo večinoma le pridejo, povohajo in grejo. Sem si pa vseeno za vsak slučaj nabavila poprov sprej. Davor, svetujem ti, da si tudi ti kaj takega omisliš.
Glede nagobčnikov za vse pse... meni se zdi to velik nesmisel. Kolikor vem, niso v predlogu KZS, zato je nesmiselno, da se o tem sploh pogovarjamo.

Tudi omejitev po plečni višini se mi zdi nesmiselna. Pregovor pravi, da je strup v majhnih flašah.