Avtor Tema: Pes napade psa!  (Prebrano 745586 krat)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #420 : 01 September 2011, 12:06:15 »
Citiraj
jaz torej ne vidim da bi se kaj dosti spremenilo.

Razlika je v tem da KZS ne more razpisati teh programov po zakonodajni dolžnosti oz. ni za to pristojen saj gre za organizacijo in ne organ ravno zato je vurs razpisal šolanje navarnih psov, čeravno društva po tvojih besedah le tega že uspešno izvajajo
Saj takšno imam jaz predstavo,

Citiraj
"boljši več proda" 

v tem primeu ne gre za prodajo saj bi šolanje bilo zakonsko obvezno in bi verjetno bil poenoten tudi cenik

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #421 : 01 September 2011, 12:08:00 »
Sedaj imaš možnost izbire med različnimi programi in različnimi metodami. Če bi vse stlačili v en birokratsko zapovedan okvirček, bi zelo veliko izgubili. Sicer pa, na podoben način smo že uničili kar nekaj sistemov, ki so pred posegi birokratov zelo dobro delovali.

Sploh pa v primeru obveznega šolanja ( ki upam da ga nikoli ne bo, saj bi to v praksi poleg vsega pomenilo še večje krčenje vsebine, ki je že pri BBh silno skromna) ni potrebno nobeno predpisovanje programov ampak samo uradno požegnan preizkus, ki ga mora na koncu oprviti tečajnik.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #422 : 01 September 2011, 12:10:41 »
Citiraj
Sicer pa, na podoben način smo že uničili kar nekaj sistemov, ki so pred posegi birokratov zelo dobro delovali.

se to zdi ta trenuten sistem zelo dobro deluje ? pri tem mislim na obče od šolanja do vzreje in nadzora

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #423 : 01 September 2011, 12:11:58 »
Seveda dobro deluje.

TibiQ

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #424 : 01 September 2011, 12:26:38 »
v tem primeu ne gre za prodajo saj bi šolanje bilo zakonsko obvezno in bi verjetno bil poenoten tudi cenik
Aha.. v tem delu sva se narobe razumela.

No, tudi če govorimo o zakonski obvezi šolanja, bi država pisanje poenotenih pravil in izvajanje potem dodelila tem istim, ki sedaj delujejo v okviru KZS,... Ampak govoriti o zakonski obvezi šolanja je pa nekaj povsem drugega in se bolj strinjam z Lanabelo.

Vsaka stvar bi lahko vedno bila boljša, ampak tudi meni se zdi, da sistem deluje čisto dovolj dobro, oz. da to, kar predlagaš ti, ne bi ničesar izboljšalo - podobne primere lahko vidiš vsak dan v praksi - imamo npr. obvezne vzgojno izobraževalne programe za ljudi, pa imamo tem navkljub še vedno določen odstotek kriminalcev,..

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #425 : 01 September 2011, 12:33:32 »
Vsak sistem je možno izboljšati in nadgraditi, a ne tako, da se ga sesuva v osnovi.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #426 : 01 September 2011, 13:09:28 »
Citiraj
Ampak govoriti o zakonski obvezi šolanja je pa nekaj povsem drugega in se bolj strinjam z Lanabelo

govoril, smo o predlogu zakonodaje  ki določa da lastniki določenih pasem, tudi posameznih psov morajo opraviti šolanje če si omislijo le te; se dobro zavedam da  obco obvezno šolanje ne bi bilo praktično izvedljivo; torej gre za specifičen program

Sam recimo menim,da je trenutno obezno šolanje navarnih psov čisto Ok zadeva,  gre bolj za vzgojo lastnika kot psa, saj odgovoren lastnik itak to stori brez poziva; torej se nanaša bolj na tiste lastnike ki ali ne znajo ali nočejo obvadovati svojih psov
ne vidim jaz tule blazne spremembe sistema; razumem pa odpor ljubitelje, ki bilokakšno zapoved jemljejo z odporom; tudi sam bi raje da se bolj ozavešča in apleira  na odgovornost lastnikov /nelastnikov psov, ampak napram lanabele nise tak optimist in trenuten sistem se lahko izrablja po dolžini in širini

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
  • Moji musketirji in cebelice...
Pes napade psa!
« Odgovori #427 : 01 September 2011, 13:18:23 »
govoril, smo o predlogu zakonodaje  ki določa da lastniki določenih pasem morajo opraviti šolanje

Kam spadajo mesanci? Kako bos definiral mesance, ki jim pise tudi v cepilni knjizici, da so mesanci (skratka brez rodovnika), ceprav se vidi, da imajo v sebi kaksno pasmo do dve ali vec, ki bi jo ti dal med "dolocene psame, ki morajo opraviti solanje"? Kam bos dal mesance, ki imajo poleg tebi neljubih pasem v koktejlu se kaksno tebi ljubo pasmo? Kam bos dal tiste, ki so jim lastniki dali vpisati v cepilno knjizico in register, da so nekaj, ceprav to niso, ker nimajo niti rodovnika? Najbolj se bojim teh slednjih, ki nisto to, kar bi morali biti oz. so sli njihovi steparji v kaksne cudne ekstreme, ki jih placujes pri veterinarju ali pa se moras prilagajati vsem zaradi njihovega karkterja, ki je dalec od pasme, pod katero so zavedeni... Sicer pa glede na to, da nihce ne preverja, ce je pes res dolocene pasme, ko se zavede zadeve v register, lahko tudi rodovniskega psa uradno v CRP vodimo kot mesanca in bo vse kul. Tako ali tako je rodovnik tisti, ki velja v kinologiji, cepilna knjizica dokazuje le, da je pes cepljen (pac se je veterinar zmotil in vpisal, da je pes mesanec in ne to in to). Zmeda pa taka!

Skratka, ali vsi obvezno (majhni in veliki, beli in crni, kosmati in nagi...), ali nobeden oz. odvisno od lastnika, kakor je sedaj. (Ne govorim o tistih psih, ki jih morajo obvezno presolati zaradi nevestnih... lastnikov.)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #428 : 01 September 2011, 13:22:12 »
Si zgrešil temo.....
O kakšnih nevarnih pasmah govoriš? Naša zakonodaja pojma nevarna PASMA ne pozna.

Obvezno šolanje nevarnih PSOV pa seveda je smiselno - a smisel bi imelo, če bi bilo obvezno po prvem napadu (in bi bil v primeru opravljenega preizkusa izbrisan iz registra nevarnih psov) ne pa šele takrat, ko je v bistvu možno samo še naučiti lastnika, kako se mora vesti, za psa ni mogoče narediti nič več nič.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #429 : 01 September 2011, 13:31:04 »
kje pa sem omenjal pasme ? razen v tistem predlog zakona ki ga je dala lds ?

Citiraj
a smisel bi imelo, če bi bilo obvezno po prvem napadu (in bi bil v primeru opravljenega preizkusa izbrisan iz registra nevarnih psov) ne pa šele takrat, ko je v bistvu možno samo še naučiti lastnika, kako se mora vesti, za psa ni mogoče narediti nič več nič.

s temle se strinjam, tole z drugim napadom je neumnost, verjetno so to tako uvedli da so lahko vključili nagobčnik

Citiraj
Kam spadajo mesanci?

tipski psi in pasmi podobne ?  vsaj tako države ki imajo podobno zakonodajo ne vem pa kako je na Dunaju, bi bilo zanimovo vedeti kako tamle to urejajo, da se izognejo zmedi

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #430 : 01 September 2011, 13:34:30 »
Glava moje mesanke je bila med odrascanjem (in tudi sedaj z malo domisljije) podobna kaksni ljudem neljubi pasmi, ceprav z njimi nima nic! Skratka, kam bos dal mesance, kako jih bos razvrstil, ali bos delal DNK analize... in kdo bo rekel, ali je pes podoben pasmi ali ne? Kaksen veterinar, ki s kinologijo nima nic?!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #431 : 01 September 2011, 13:48:20 »
Pasme si omenjal v postu, ki si ga potem premaknil v pravo temo. Pri tem si nevarne pasme spremenil v
Citiraj
....določenih pasem
, kar je v bistvu isto sranje drugo pakovanje.
Zmedi se ni mogoče izogniti nikjer, tudi na Dunaju ne. Tudi zato se tovrstni zakoni sprejemajo samo še na lokalni ravni (ko se kakšenmu županu naprdne ali hoče pridobiti glasove povsem določene skupine volilcev), medtem ko se na ravni pokrajim ali držav nezadržno  ukinjajo.
Drugi napad z nagobčnikom nima zveze, saj je ta obvezen že po prvem napadu, ko se pes vpiše v register

barbara - tudi DNK analize so že delali in pokazale so vse sorte - pogosto celo med tistimi, ki so veljali za "čistokrvne" pitbule. S temi analizami je mogoče dokazati sorodstvo med posameznimi psi - s čemer lahko potrdiš, da je mladič res potomec točno tistih staršev, kot so vpisani v rodovnik, pri tem, katere pasme so prisotne v mešancih so pa še  zelo bosi. Tudi zato, ker je večina pasem (razen izjem, ki jih preštejemo na prste obeh rok in nog  in so izvorne) nastala z mešanjem različnih pasem.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #432 : 01 September 2011, 14:36:30 »
Skratka, se vecja zmeda.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pes napade psa!
« Odgovori #433 : 21 Oktober 2011, 17:21:40 »
Ah ja...Danes je Bina staknila ugriz v uhelj. Nič hudega, nič ne ne boli, razkuženo je tudi, zgodilo se je pa zaradi štorastega "vodnika" (fotra) ki je mnenja, da naj se psi povohajo. In to z sosedovim psom, ki je skrajno nesocializiran in na povodcu in jo je pač ugriznil. Bi se lepo izognili temu, če bi jo peljal naprej brez vohanja. ::)
No ja, zdaj je imel lekcijo (na lepi način) da na povodcih se psi ne vohajo, s skrajno nesocializiranimi tudi ne, na povodcu se lahko samo s prijatelji sreča od blizu.

Pred tem, sem pa iz glavnega sprehoda nazaj en pretep uspela preprečit oz. sem mojo umaknila stran od pretepanja, da ne bi slučajno še ona kaj skasirala ali se pridružila, ko sta se dva psa refecala za položal.

gornik

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #434 : 03 Februar 2012, 19:33:59 »
Nasveti za obrambo pred psi:

http://obrambapes.ednevnik.si

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #435 : 28 Februar 2012, 22:12:29 »
Ne vem v katero temo bi...................ali je kdo danes gledal Preverjeno, ko gospa z nevzgojenim ščenetom ni hotela v pasji park, ker je bil v njem "črni" pitbull (oz. nekaj podobnega), ki se ga oba bojita  :o .  O ščenetu, ki se je zaganjal v ograjo parka pa je povedala: "danes ima slab dan oz. kako se danes obnašaš" ;D ;D ;D
T,i t,i ti, lump  ;D ::)

damayanti

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #436 : 28 Februar 2012, 22:20:43 »
kako je bilo pa naslov teme? a je v videoteki ?.... dej to moram videt ;D

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #437 : 28 Februar 2012, 22:37:39 »
Pojma nimam  :-\

........živa ironija, ki jo kar prevečkrat vidim: počlovečena ščeneta (velikost psa niti ni tako važna)  ::)

damayanti

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #438 : 28 Februar 2012, 22:46:32 »
.... najdla  ;D
Grdo se je lumpek obnašal, pa ni hotel not ker un je bil črn :D

Če verjameš v smrkce ;)... pomoje je problem  drug.  Taki  mali razrepenčeni pesoti so ponavad samci , eni vogale obščijejo ,  eni ga pa nakidajo ;D  da pomarkirčkajo  ...potem je pa problem se sklonit in   tanakidano pobrat... lažje je it po ulici pa, če se spotoma kje poserje se francoza naredit in  produžit  v stilu nikome ništa  ;) ;D..Tam not za ograjo bi se morala pa sklonit pa pobrat, ker bi jo naterali drugi... he he. Ni hotu not ker je un črn...šur šur :D

romuni delajo prihoteste.... hehe :o Me zanima če uni " dvakrat zapečeni" romuni tud delajo psihoteste

argentinski bulmastif  je pa voditeljico ugriznil ? 

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #439 : 29 Februar 2012, 06:37:59 »

argentinski bulmastif  je pa voditeljico ugriznil ?

So ga že premalo naklikali  8)

Inanna

• *
    • Wai
Pes napade psa!
« Odgovori #440 : 29 Februar 2012, 09:06:55 »
Damayanti, kje si to pogledala? Sem našla za zdaj le na Voyo, pa se nočem prijavit >:D

Argentinski bulmastif :o ahahaha :D

damayanti

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #441 : 29 Februar 2012, 09:13:18 »
Včerej zvečer je bilo v videoteki  ;)... začne se z unim Megličem ki še sedaj ni dobil odškodnine ...
Potem nadaljuje z uno mamico ki je  pokasirala kazen za neprimerno obnašanje v javnosti, ...potem pa tako v splošno... ;D

Inanna

• *
    • Wai
Pes napade psa!
« Odgovori #442 : 29 Februar 2012, 09:42:43 »
Aja, Megliča sem videla na enem linku, ampak sem mislila, da je star prispevek. To bo potem, ja. Hvala.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pes napade psa!
« Odgovori #443 : 29 Februar 2012, 18:35:08 »
Sem se čudla eni ženici, zakaj vedno, ampak VEDNO nese svojega malega črnega zmešančka mimo...Pol ga pa enkrat slučajno ni, ker ni opazla naju z Bino, tisti pes je zagnal tak kraval in štartal proti nama, da je zadnji čas pobremzala z gumbom na fleksiju. 

Jaz pa ne bi bila jaz,  če ji ne bi rekla " A zdaj mi je jasno, zakaj ga vsakič nesete, da so drugi psi pred njim varni!"

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pes napade psa!
« Odgovori #444 : 29 Februar 2012, 18:39:09 »
he he  >:D
očitno ;)

A tale oddaja je vidna samo s plačljivo varianto?

all_

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #445 : 29 Februar 2012, 19:12:09 »
Mislim, da je to ta posnetek: http://24ur.com/novice/crna-kronika/bo-meglic-ostal-brez-vsega.html

Tistega belega hudiča sem pa tudi jaz opazila, na drugi strani pa črna "mrcina" čist skulirana.  :D

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pes napade psa!
« Odgovori #446 : 29 Februar 2012, 19:22:24 »
Hvala!  :)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pes napade psa!
« Odgovori #447 : 29 Februar 2012, 19:34:48 »
Jaoooo...  :o :D Za tisto, z belo pošatjo upam, da nikoli ne bo imela večjega psa  :o

Žalosten in v določenim delih prav čuden prispevek, z izjemo g. Megliča  :-\ Upam, da se bo čimprej zaključila ta sramotno dolga obravnava v njegovo korist.

PS: Kje jih pobira tista iz Zonzanija. In klicana naj bi bila kot strokovnajkinja. Živa žalost.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #448 : 29 Februar 2012, 19:42:09 »
Jaoooo...  :o :D Za tisto, z belo pošatjo upam, da nikoli ne bo imela večjega psa  :o
Al pa, da je ta prvi in zadnji. Ti lump ti :o

.....malo sem "sfaliv" besede gospe, ampak nekako v tem stilu  ;D

roy2

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #449 : 29 Februar 2012, 22:08:26 »
No, danes je pa sestrinega psa napadel pes tipa bul, ki je bil na fleksiju. Gospa je stala in ni vedela kaj bi. Naši so končali pri vetu, k sreči gre samo za en fajn ugriz.
Kaj pomaga štrik ( posebno fleksi!!! ), če je vodnik psa popolnoma nesposoben!