Žal pač imam psa z nizkim pragom tolerance in imam večne probleme z drugimi psi, ki so spuščeni. Čisto nič ne pomaga če je moj privezan. Pa ko jaz na daleč kličem 'privežite psa' me zmeraj neumno zabijejo češ saj njihov ni hud. Pa jebela ne vem zakaj ne morejo zastopit da me za njihovga psa ne skrbi a je hud al ne, samo nočem da moj kako nevšečnost povzroči.
Točno o tem sem jaz nekaj postov nazaj govorila. Žal pač imam psa z nizkim pragom tolerance in imam večne probleme z drugimi psi, ki so spuščeni. Čisto nič ne pomaga če je moj privezan. Pa ko jaz na daleč kličem 'privežite psa' me zmeraj neumno zabijejo češ saj njihov ni hud. Pa jebela ne vem zakaj ne morejo zastopit da me za njihovga psa ne skrbi a je hud al ne, samo nočem da moj kako nevšečnost povzroči.
V splošnem - ne motijo me neprivezani psi. Motijo me lastniki ki mislijo da lahko njihov neškodljiv kuža počne karkoli in med drugim tudi 'igrivo' najeda živce drugim. Prav veseli me če vidim odvezanega psa ki lepo in mirno hodi ob lastniku ter se ne meni za okolico. Če pa se že, da se zna na povelje tudi vrniti k lastniku. Ampak večinoma sprehajajo odvezane pse prav lastniki ki nimajo čisto razčiščenih pojmov glede vzgoje psov. Vsaj jaz naletim na takšne v 9/10 primerov.
Ja, tako je pač očitno. Imam psico, ki je lahko zelo tolerantna, lahko je samo štorasta, lahko je pretirano zaščitniška, lahko pa je popolnoma netolerantna. Ravno zaradi tega je VEDNO privezana.
Ker:
1. recimo, da je lahko čisto ok
2. lahko poškoduje mladiče (ki so že agilni), ker je štor, zanalašč ne
3. lahko ji kapne v glavo, da bo branila mene ali hčerko ali morda našega idiotskega psa ali morda mladiča, ki ga ima lastnik na sprehodu
4. lahko ji oz. zlahka ji prekipi pri psih, ki so jo konstantno napadali
5. 24/7 je pripravlejna ubit moškega, ki smrdi po alkoholu
In ker imam še enega psihoapata, za katerega lahko napišem samo dve točki, bom opisala še tega, ki je VEDNO privezan:
1. 24/7 je pripravljen napasti vsakega, ki ga ne pozna
2. 24/7 se je pripravljen pretepat z ostalimi psi
No, in kaj, ko ti "prijazen" kuža prileti v take pse, ki so sicer privezani, vendar ali nepredvidljivi ali pa veš, da bo p*?
Jaz sem ju taka sprejela in naredim vse, kar je v moji moči, da do incidentov ne prihaja (še nikoli ni prišlo, prišlo pa je zaradi zgoraj navedenega do poškodb psice in do mojih poškodb).
A je tako težko razumeti, da nekateri sprejemamo vso odgovornost, pa čeprav so naši psi specifični in da si želimo miren sprehod? Tak, kot ga imeta ostali, ker so naši psi privezani? A vaši imajo poseben certifikat ali kaj? Pravila veljajo za vse enako, a ne?