vidim, da imamo vsi pretežno iste probleme. Jaz se vam oglašam s štajerske in naj povem, da je tudi tukaj na tone psov in lastnikov, ki so definitivno za v osamo. Moja prejšnja psica je bla taka, da je imela vse rada, niti malo napadalna, samo da se je igralo, pa da so jo božali, pa nikoli nisem mogla tega preprečit. Sem jo imela vedno na vrvici, in ko sem mela eno uro časa, da bi jo učila kak mora hodit, da ne sme glave smotane za vsakim obrnit, so se vedno našli idioti, ki so skočili v njo. Pa sem se lahko namrdnila, pa skregala, pa nikoli ni nič zaleglo, ker mi je blo nerodno se tam dret na nekoga. Ponosno povem, da mi že nekaj časa več ni nerodno. Rada bi, da je moja mala pujsika lepo vzgojena, da nima travm, da se ne boji ljudi in tujih psov in predvsem da se ne zaganja v tujce. In glede na pasmo, to niti ni tako težko dosežt, ker niso največji ljubitelji tujcev. In je blo vse ok, o incidentih ne bom govorila, ker sem že na drugih forumih, bom pa povedala, da smo se (živimo namreč v blokovskem naselju) spokregali s tričetrt sosedi, malo daljnimi sosedi, skratka z vsemi ki so v okolici 500m. Smo se enkrat šetkali, pa sta prišla ena dva z mladičko bulldogico, in smo glih meli čas, tako da smo našo pustili(ne spustili), da vidimo če ji paše. In se je šla malo špilat. Medtem sem bila deležna mislim da vsaj 10 kritik na račun, kako jaz vzgajam svojega psa, prvič, da pes ko se voha z drugim psom ne sme biti privezan, ker ni sproščen. pa finte na temo, zakaj je tetovirana, da je to mučenje živali, in da rodovniški psi niso tetovirani, ker je to zločin. Njuna bulldogica je bila od kje drugje kot s Srbije, seveda netetovirana. Iz enostavnega razloga, ker sta mi šla na živce,in ker je mala bulldogica skakala po moji, da sem slišala kak rebra pokajo, sem se odločila, da se moja psička z njuno ne bo več družila. Pika. In čez kak teden se je ista psička sprehajala(neprivezana) z drugo tetko, verjetno z mamo originalnega lastnika. In ona cela vesela v nas, da je čakala, da kdo pride da se igrajo. Moja je bla čista, ker je bla skopana, mela sem še pol ure do službe, pa ni se mi dalo da se z njo igra. In sem pač rekla, da mi ni všeč kako se igrata, ker nočem da se naleze tega dihanja(nič nimam proti), ampak moja psica diha totalno normalno, ko pa je bla 15minut z tisto, pa ga je hropla ko svinja. in sedaj se nihče več ne "pogovarja" z nami. Tak da recept za uspešno in dokaj samostojno življenje je vsekakor:največjemu gobcu v vasi, mestu, kjerkoli že pač, je, povedati kar mu gre. Na koncu bom napisala še to, da imam rada nasploh vse živali, pse, mačke...., ni važna pasma, bulldogi so luštkani, in njihovo dihanje me ne moti, niti malo. Bi me pa motilo, če moja zverina tako hrope, ker pač to ne spada k pasmi.